ivobox Публикувано Януари 17, 2007 Share Публикувано Януари 17, 2007 предварително се извинява за сигурно "тъпия" вепрос но сам наистина начинаещ в сферата на ефектите въпроса ми е следния: взех си ел китара но естествено дотам ми стигат средствата и не мога още да си пзоволя процесор а знам че може през компа чрез програми свалих си николко GuitarFX v2.18, EffectsMaster, Guitar FX BOX 2.6 но при всичките не ми заражда ефектите въпреки че съм ги пуснал самата китара съм я прекарал през компа в LINE IN и свириа но не се задеистват ефектите моля те за помощт защото вече не издържам и нимам търпение да почна да забивам яко извиниавам се още веднъж благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Phoenix_Rising Отговорено Януари 17, 2007 Share Отговорено Януари 17, 2007 Ами виж сега,значи звуковата карта е от голямо значение.Моята карта например е супер сдухана и има голямо забавяне (латенси),като свиря.Препоръчвам ти да си купиш някаква външна звукова карта,като например Криейтив(на старо можеш да я вземеш за около 40-50 лева Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 17, 2007 Share Отговорено Януари 17, 2007 Kаква ти е звуковата карта? С всяка карта не става. Потърси из форума, има много писано по въпроса. Но ще ти трябва, според мен, поне някакво Audigy, или по-нов модел на Creative, за да можеш да свириш със сносно закъснение и не много шум. Иначе с вградена карта, или някоя платка от десет долара ще ти е трудничко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drizzt Отговорено Януари 17, 2007 Share Отговорено Януари 17, 2007 аз и сега съм с платка за 10 гущера и си свиря без голямо закъднение с АСИО драйвери не си настроил нещо явно... на ФХ бокс от тези трите разгледай по обстойно има си мято от където да задаеш да ти ползва звуковата карта, също така дали да чака на лайн ин или на мик.. Но най добре качвашщ драйвер http://www.asio4all.com/ търсиш в гуугъл "guitar rig torrent" .... и събираш $$ за амп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 (Редактирано) По-добре потърси Guitar Rig, Amplitube или Revalver - несравнимо по-добри са от тези, които пробваш. Иначе аз със вградената си аудиокарта и на сравнително бавен комп (950MHz) ги ползвам съвсем нормално, без забележима латенция (естествено не пускам по 15 ефекта едновременно). Прочети и тази тема, неслучайно е направена важна и стои най-отгоре Редактирано Януари 18, 2007 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 Забравяте един простичък факт - евтините карти шумят много. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 (Редактирано) Съдейки по въпросите и софтуеара който ползва,мисля,че човека е начинаещ (или поне със свиренето на компютър),така че като за първо време шума няма да му е толкова голям проблем.Плюс това ако има читави кабели при изключен монитор,и без да се прекалява с гейна шума се търпи и на вградена аудио карта,като със ASIO драйверите латенцията е поносима. Моят съвет е да зае*еш тея програми и да си свалиш Guitar Rig 2 или Amplitube + ASIO4ALL.В началото ако си начинаещ с такъв вид програми може да се поушашавиш,но се схващат бързо. ПП Темата е за раздел "Софтуеар". Редактирано Януари 18, 2007 от bratmito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 Аз първо искам да те попитам чуваш ли звука на китарата от колоните, до колкото разбирам звук от китарата има но не се задействат ефектите така ли? Не се притеснявай и с вградената карта става с ASIO4ALL драйвер просто някъде в настройките е проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drizzt Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 Забравяте един простичък факт - евтините карти шумят много. така е, обаче и кабелите шумят и адаптерите, и колонките ако са кофти той ако сведе шумовете само до картата ще е добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 Значи на Guitar FX BOX 2.6 отиваш в Setup. Там цъкваш на Output и го променяш от Primary Sound Driver на другото. Това трябва да реши проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivobox Отговорено Януари 18, 2007 Автор Share Отговорено Януари 18, 2007 благодаря на вички за отговорите значи имам мн добър усилвател JVC с 2 яки колони саунд картата е към дъното (естествено ) значи звук има като вкарам китара в ЛАЙН ИН и си излиза звука на колоните префектно благодаря на вички за разбирането чета линковете които сте приложили старателно ще напредна покрай линковете защото с чете ще стане !!! благодария за насоките още веднъж Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 (Редактирано) така е, обаче и кабелите шумят и адаптерите, и колонките ако са кофтитой ако сведе шумовете само до картата ще е добре Проблема е, че евтините карти шумят много повече от най-лошите адаптери, в комбинация с лош кабел. Повечето онборд платки имат -35 -40 dB noise floor, което е просто смешно. Дори касетофоните със Fe2O3 ленти от преди 30 години имат поде 15 dB по-добра динамика, и по-малко изкривявания от средностатистически онборд чип(конкретно аналаговите му входове). При това, когато сигнала мине през дисторшън от компютъра, шума се усилва многократно, и става почти равен по сила със полезния сигнал на китарата. Да си въобразява човек, че ще изкара добър звук с евтина карта е все едно да си направиш шоколадова торта от кал. Не се занасяйте. Не знам как са най-новите онборд кодеци, но предполагам, и на тях входа им е трагичен. Затова - за свирене по домашному - Поне Cerative Audigy. За записи - Професионална карта. Не може да се избяга от реалността. Koнкретно за проблема - във Volume control на твоята карта, във "Recording", трябва да избереш "line in" като източник. А за да не ти се чува чистия сигнал в колоните, от "playback" трябва да дадеш "mute" на линейния вход. Редактирано Януари 18, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 (Редактирано) Евтиме, моите уважения, ама по някога си прекалено краен в изказванията си! Цъкай ТУКА да чуеш какво изкарах аз с вградена видеокарта на едно кирливо дъно EPoX от преди 2 години, Guitar FX BOX 2.6 и кабел, правен от мен самия, с жакове за 16 стотинки и 1,20 лв/метър кабел... Като за съвсем начинаещ мисля че е идеално, а? И специално за теб съм оставил толкова големи интервали между свиренето, за да видиш че шум почти НЯМА! Файлът си е така, както си излиза, не съм го обработвал по никакъв начин... Ако ти се занимава, може да дадеш отдолу "Click here to download this media", да си го чуеш на mp3, че тоя плейър не ми харесва особено... Редактирано Януари 18, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 (Редактирано) Нещо не мога да ти отворя линка. Може и да си попаднал на малко по-добре изпълнен кодек(кажи конкретна информация, може да бъде полезна), но почти всички кодеци, със които съм се сблъсквал до сега имат 40dB, или по-лоша динмика. При това един дисторшън за китара струва поне 2 пъти повече от една звукова карта, която става за вкъщи. Защо да съм краен? Изобщо не говоря за някаква особено скъпа техника. Това са нормални неща. Да се назландисваш да си купиш карта за $40.... егати. PS: Много се скапа връзката, после ще го отворя. Редактирано Януари 18, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 18, 2007 Share Отговорено Януари 18, 2007 http://media.putfile.com/Za-Evtim , ако горе не става Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts