Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Понякога си мисля, че с този нисък алт съм ощетена от природата... но това има и друга страна: например, болшинството от песните на Ред Хот са ми удобни в оригиналната тоналност, ЮХУУ!

При вас някакви такива... хм... аномалии да има? :metalist:

Отговорено (Редактирано)

Ами, моме Рония, диапазонът ти пак е приличен - алти в в джаза, рок и попа - колко щеш. Ами аз с моя бас, кво да кажа? Как ти звучи парче на Пол Маккартни в суб контра октава??? :metalist:

Майтапът на страна, ниските мъжки гласове са най-ощетени. Тиситурата е такава, че не звучим добре_освен в класиката_, ако ще и като инструмент да пеем. Камо ли в хармония със себеподобни. Хор от тенори само- да, но хор от баси, звучи като Москвича на тъст ми зиме, при включен смукач.

Но, да не роптаем срещу природата, а и да си спомним онзи стар лаф - тенорът не е глас, а заболяване. :metalist: Знам, гроздето е кисело.

Редактирано от Polyphone
Отговорено

Според мен истината е в това как изпяваш това, което ти е дадено, а кавърите не са важни! Веднага давам пример с дядо ви Джон Лий Хукър, който никога не разшири диапазона си над няколко тона, но въпреки това мачкаше и беше (и си остава, разбира се) гигант!

Айде успокоявайте се и наблягайте на авторското, кой с каквото има!

Отговорено

Аз пък установих, че колкото повече грача, толкова по-високо (знам разликата м/у високмо и силно) мога да го изгракам, предполагам, че е свързано с налягането, но работи и много ми е кеф...

Отговорено
Ами аз с моя бас, кво да кажа? Как ти звучи парче на Пол Маккартни в суб контра октава??? :greenangel:
Пей готик, ну уейв и такива некви - мани ги тия Бийтълс!

Нема начин да ги мана, много яко са се загнездили в ушите ми! :greenangel:

Да пея в други жанрове? Трудно. Кат не ме кефат, не виждам смисъл.

Ех, ще си остана нереализиран тенор от 60-те! B)

Отговорено

Между другото, сигурно някои от песните на Трейси Чапмън ти идват тамън (както се казва на чист български)? Нямам предвид хита й де.

• 4 weeks later...
Отговорено

Високи мъжки вокали ми пасват много добре, от типа на Джо Лин Търнър, Себ. Бах(Скид Роу).

Иначе ако трябва да се пеят разни Уитнита , Бритнита - хич ме няма. Може би защото не ми харесват, знам ли?

Все пак смятам, че пасването е свързано и с тембър,не само с диапазон.

Отговорено

За мен изпяването на някой кавър идва главно от това да хванеш душичката на песента, да можеш да предадеш правилно чувството което излиза от тзи песен...според теб разбира се:)....другото в повечето случай си е чиста математика..е, не във всички разбира се:blink:

Отговорено
За мен изпяването на някой кавър идва главно от това да хванеш душичката на песента, да можеш да предадеш правилно чувството което излиза от тзи песен...според теб разбира се:)....другото в повечето случай си е чиста математика..е, не във всички разбира се:metalist:

Абсолютно съм съгласна! :greenangel: