Crimson Публикувано Март 1, 2005 Публикувано Март 1, 2005 Тъй като още се уча да свиря на китара и не съм напреднал не бих могул да кажа, че съм измислил зверска песен, но според мен като за моето ниво е ок! С текстовете мисля, че не срещам сериозен проблем и все пак има още много какво да се иска! Въпросът ми е:как свързвате песента с музиката??Имам предвид, ако имате готова мелодия, нагаждате ли текста към нея или обратното? :think: Цитирай
jFog Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Винаги е по удобно да мислиш текст по направена вече мелодия. И обратното работи но на мен не ми допада толкова . Цитирай
Bassko Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Много е трудно (поне за мен) да измисля добро пеене към някоя песен. Все като подхвана нещо и ми звучи тъпо! Но при всички положения процедирам така: Отначало само с тананикане или някакъв безразборен текст и после като измисля свястна мелодия и започвам да мисля текст по нея.Тва е моят алгоритъм Цитирай
MDFk Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Аз мисля песните си(ни,с наште горди момци и мома) паралелно,т.е. текст и музика заедно. Проимерно идва ми нещо готино или гадно на акъла докато свиря.Това веднага рефлектира върху опитите ми да направя мелодия.В следствие,когато измисля основната,която в последствие става припев или куплет(зависи как последва от ве4е измисленото)се връщам към емоцията повлияла ми и я анализирам в дадена ситуация. И така имаш настроение в песента, и връзка към нея в текста...това е основното.. и началото. После ако искаш да има гледаш да мислиш за обрати,вмъквания,"увисвания" и т.н.... и така нататък.. ,и съответно смени на тоналности,ритъм,брейкове,сола и т.н.козметични добавки.. Цитирай
Joys Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Не мисля текстове щото не ми се отдава. Понякога ми идва музиката в главата от някой текст който ме е заинтригувал. Т.е мелодията да създава усещането което създава текста. Всичко въпрос на настроение и кондиция. Цитирай
mila_kara Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Винаги започвам с мелодията , защото там съм силна.След това самата мелодия ми "говори" какъв ще е текста.Обикновено, си пиша текстовете сама.И...какво да видя! Оказва се, че и там съм силна.Нека не прозвучи самохвално, но наистина на повечето свои песни аз измислям текста.Там, където се чувствам изчерпана оставям инструментала да говори сам за себе си. Аз , обаче, имам друг въпрос.Какво правите с готовите песни? Тези, които свирят :guitar: и пеят в групи, може би, сами си ги изпълняват..Въпросът ми е, по-скоро, към тези, които нямат тази възможност, а творят.За кого са предназначени техните песни? Цитирай
SomeoneBg Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 При мен нещата не са много по-различни.Това което сам творил винаги е засило много от протеворечивото ми състояние,но в повечето случаи мине ли седмица-две унищожавам написаното,не знам защо.Преди около месец,по време на сесията бях изпълнен с много протиоречиви чувства и написах три парчета,които запазих.Странното е,че ми идваше идеята за текста,а после той доста красноречиво ми диктуваше мелодията,която впоследствие търпеше промени.Някакси при мен помощно средство се явява музиката към песента.Но важното в крайна сметка е да изразяваме чувствата,които ни държат будни по цели нощи,нали! То,като гледам колко е часа,току виж сам седнал да напиша още нещо. Цитирай
Recommended Posts