metalmorphosis Публикувано Януари 11, 2007 Публикувано Януари 11, 2007 Този месец съм решил да си усъвършенствам темпото.знам.Метроном. Но като го пусна и се обърквам. Добре ли е да пусна песента и да свиря заедно с нея? Как точно се свири с метроном? Не е ли по лесно с крак? Става ли с такъв http://www.metronomeonline.com/ При метроном-всяко туптене на няколко (колко?) изсвирени ноти ли съответства? Други упражнения освен с метроном? Извинявам се за глупавите въпроси, но с търсачката не намерих нищо по въпроса. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 (Редактирано) за постигане на ритмичност и добра представа за това как да се задържи темпото се работи с метроном. не съм убеден, че има по-ефикасен метод. между другото и в комунистическите правила в другата тема се казва същото. а относно това колко ноти са равни на едно време отмервано от метронома - всичко зависи от теб. явно е, че не си добре запознат с ритмичното делене на нотните трайности - потърси си учебник по Елементарна Теория на Музиката - там има обяснено всичко това. най-добре е да го съчетаеш с уроци по солфеж и/или нотно и теоретично грамотен преподавател по китара. тактуването е пряко свързано с упраженията с метроном, но положението не е "или - или" , а по-скоро е съчетание от двете. ако имаш по-конректни въпроси - задавай. поздрави Петър Редактирано Януари 11, 2007 от kitaratapesho Цитирай
metalmorphosis Отговорено Януари 11, 2007 Автор Отговорено Януари 11, 2007 Мисля че почнах да го схващам метронома.Ще видя как съм след седмица, и ще реша дали да я купя книжката. Остава въпроса дали свиренето със пусната песен помага? Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 не съм убеден, защото ако песента не е записвана с метроном (от страна на барабаниста най-малкото) е доста вероятно да има съвсем леки (а може би и не чак толкова леки) размърдвания на темпото при смяна на различните части (куплет, припев, соло), което е нормално, заради различното настроение и емоции, които пораждат. поздрави Петър Цитирай
Тони96 Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Най-добре си се учи с метрономче, купи си учебник по Елементарна теория на музиката, за научиш, как се раздлеят нотите, и ако си упорит ще успееш!!! А научиш ли се да свириш ритмично с метрономом, няма да имаш проблеми с ритъма, което в музиката е адски важно, даже най-важното!!! Успехи!!! Цитирай
Recommended Posts