bassobor Публикувано Януари 9, 2007 Публикувано Януари 9, 2007 Попаднах на това и искам да попитам тоз с китарата, за какво си е сложил тези ластици на грифа ? Да обират нежеланите шумове ? Същата "техника" с ластик може ли да се използва и при баса ? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 (Редактирано) На първия ти въпрос отговора е "да, точно така", а на втория - "да може, изпробвал съм го"! Успехи! edit: А бе тоя с китарата е баткото на тоя с баса, та го бил понаучил, малкия, на това-онова и на това също! Редактирано Януари 9, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 edit: то те цялото семейство са такива луди хора.. Цитирай
Geo Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Не ти трябва ластик-просто се старай да свириш чисто.Ластикът най-вероятно ще ти замъгли тона. Цитирай
Telerig Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 И аз съм пробвал с ластик в началото на грифа да свиря легато на китара, но ми замъгля тона и не се кефя...за сметка на това много китаристи го ползват - въпрос на вкус. Цитирай
MDFk Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 До колкото аз съм се пробвал, ластика обира излишните свободни струни преди да ти замъгли звука - идеята е, че докато е на определено място ти си изсвирваш тона(овете) както си трябва, и това което идва след тях(своб. струна) се замазва бързо - което е по-добре отколкото да иззвучи нещо нежелано(точно тази свободна струна ). Това е от личен поит, наистина компетентните да се изкажат най-правилно. едит: аз нерядко ползвам ластика, кагато се правя на музикант. Цитирай
jeremy Отговорено Януари 13, 2007 Отговорено Януари 13, 2007 аз свиря така от една година,става чудесно при тапинг..... Цитирай
Bay Emo Отговорено Януари 13, 2007 Отговорено Януари 13, 2007 Склонен съм да се съглася с Гео. Цитирай
MDFk Отговорено Януари 13, 2007 Отговорено Януари 13, 2007 Все пак не ви ли се е случвало когато правите по-агресивен пул-оф от струна да задрънчи? Затова мисля(без да изключвам че чистотата на свирене е важна )че ластика помага. Причината за това : правите дабълхенд с двете ръце, "издърпвате" с лявата след поредица от тонове, дясната ви не е на струните. Тогава какво правим? Аз поне за всеки случай слагам ластик. Цитирай
Recommended Posts