Skala Публикувано Август 25, 2016 Публикувано Август 25, 2016 Здравейте, В момента работя върху ново авторско парче и моля за вашите коментари на този етап: https://youtu.be/QSNqwOsOW0s Какви са впечатленията ви за композицията, изпълнението, микса и т.н.? Парчето е инструментал - соло китара, като на места съм опитал ненатрапчива заигравка с българския фолклор. Остава ми още малко работа по баса и барабаните. На Youtube канала ми (Unnote) можете да чуете и предишната ми публикувана песен - Have I been Charmed. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 27, 2016 Отговорено Август 27, 2016 (Редактирано) Има, струва ми се, известно "разнотемие" или дори направо произвол на места. Не, че е лошо, но ако искаш да се помни лесно от слушателя(в смисъл, за други парчета - това вече си го направил такова, каквото е), мисля, че няма да е лошо ако имаш относително малко теми и техни последващи разработки. Ухото обича да чува нещо познато. Повторение, имитация, вариация.... Иначе става нещо като записана импровизация (а някои импровизатори могат да импровизират и тематично). Китарният саунд не ми се струва блестящ, а на места имаш и леко фалшива китара, както и не-пренебрежими дисонанси. В началото започва интересно, но след около 0:19, според мен, музиката става по-скоро произволна. Най-лесният начин, да разбереш, дали нещо се помни е, да накараш музикален приятел да го изслуша два-три пъти и след да кажем, половин час, да го накараш да ти затананика нещо. Ако не може, значи нищо не е запомнил. Редактирано Август 27, 2016 от Evtim Djerekarov Цитирай
Skala Отговорено Август 27, 2016 Автор Отговорено Август 27, 2016 Благодаря за отделеното време и конструктивното мнение. Ще се радвам, ако още хора споделят впечатленията си. Цитирай
iliev.p Отговорено Август 27, 2016 Отговорено Август 27, 2016 Липсва музикалната фраза върху която се гради едно парче,темата която е отправна за общата композиция на мелодията! Дори при джаза има основна тема върху която джазират(импровизират) музикантите.Тя е свързващото "звено". Цитирай
rockfire Отговорено Август 31, 2016 Отговорено Август 31, 2016 Само веднъж прослушах композицията и мисля ,че ако си в началото е по-добре да продължаваш и ще се променят нещата за в бъдеще! Има някакъв хаос в идеята ,но е нормално за начален етап.Според мен китарата е остра на моменти и при мен поне липсва достатъчно бас .Също имаш грешни тонове тук-там .Утре ако успея ще го чуя пак на по-високи нива на звука и пак ще пиша ,ако има нещо ново! Цитирай
Skala Отговорено Септември 1, 2016 Автор Отговорено Септември 1, 2016 Благодаря за коментарите. Няма проблеми да презапиша някои части, където китарата не звучи добре. Всъщност някои пасажи са импровизация, записана от първия път; явно няма да е лошо да ги поизгладя. Rockfire, ще съм ти много благодарен ако нахвърляш моментите, където те дразни. Така наречената композиция (по-скоро навързани етюди) в началото беше над 8 минути, с още различни секции и граничеща с експерименталното. Сега звучи малко по-нормално. Не мога да я променя, тъй като ще ми отнеме прекалено много време, а съм почнал работа по още няколко песни, вече с вокал. Ще се радвам да има още коментари. Цитирай
rockfire Отговорено Септември 1, 2016 Отговорено Септември 1, 2016 Всеки музикант си има етапи на развитие!Твоето моментно ниво е това и не бива да те тревожи толкова силно!Нещата не стават изведнъж!Занимавай се и се забавлявай!По важното е на теб да ти харесва! Цитирай
Recommended Posts