Jump to content
Българският форум за музиканти

Къде съхранявате инструмента?


Rising_Force

Recommended Posts

^ Въй, фана ме - признавам си! :virtuoz:

 

Ама сега, за да ти отговоря, ще трябва да допонапълня китарджийската тема с още едно не-китарджийско мнение:

Писах тук, защото едни майстори, които скоро идваха у нас казаха "Я, глей - тоя има от най-големите китари :):D ", сочейки към двойния бас и реших, че ще мине :think: - не искам да обиждам никой ;) Освен това, обичам да говоря за този си инструмент и гледам да не изпускам шанс! :twisted:

 

Благодаря за информацията за калъфите, ама мек си имам :D

 

П.П.:

С Йоцо за това ни се отдава импровизацията, без да се уточняваме кой, какво ще свири - щото си бръмчим сходно!

 

П.П.П.:

Извинявам се за офф-а, мили китаристи!

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично имам един Guitar Stand, който вече не използвам, защото съм направил "специални"  дървени стойки на стената, за които вече споменах (ще постна снимки при първа възможност).

МОля защото на сина (1г и 3м.) ми вече доста му се посвирва и щетите започнаха. Ще трябва и аз да ги вдигам високо.

Кабел здрав не остана. Опитваме някакви нови техники с крака. Кухарката я прежалих след 12 прагче си е... мамата

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кухарката е в другата стая в един ъгъл и я взимам само от време на време. Старата соло е прибрана в кашона на новата в един ъгъл... Баса се въргаля из стаята подпрян на един диван... А новата жица лежи на този диван... Но сега през повечето време е из ръцете ми и не и оставям много време са стоене :guitar:

 

п.п. Мааалиии как искам да си имам една голяма стая да си опъна всичките китари и да са в действие ...Жал ми е за старата, че на нея се учех пък сега никой се не сеща за нея.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемите при съхранение идват предимно от климатичните промени - температурни разлики и най-вече - влажност(прекалената "сухост" също е степен на влажност).Най-добре е,инструментът(особено акустичен)да се съхранява в калъф/куфар и то добър.Би могъл да се помещава и в друго,сравнително климатично-изолирано пространство - шкаф;гардероб...Ако помещението се поддържа с приемливи(сравнително постоянни - без големи и резки разлики) средногодишни климатични стойности,не е проблем инструментът,да се държи на "открито"(стенд)и за по-дълго време.

Това,че грифът е подпрян(и то някъде към средата си)при читав инструмент и добра среда,не е никакъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акустичната -на стойка до стената пред телевизора,електрическата - на стойка до стената пред телевизора до акустичната,баса-подпрян в един ъгъл до леглото.Имам още няква кухарка ама нея незнам къде я скрих май в някой шкав в кълъф или в кащончето(пазете кашончетата от китарите ;) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За момента трите са на стойки самоделки на стената, къде ще дяна двете които летят в момента насам хал хабер си нямам ;) (едната не лети... Трябва само да я лакирам и сглобя и зася кеса на тавана ;) ) Между другото сериозно се замислям за едни купешки стойки за стена, с дълги рамена и чупещи се глави. Така китарите седят странични и заемат минимум място ;)

 

П.П. Ако има толкоз желаещи ще драсна една темичка скоро (да ударя няколко ръце лак и да завърша китарлето) за хоум мейд стойки... :happy:

 

Ае со здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей

тъй като имам доста китари и ги съхранявам в меките калъфи. така те са защитени от наслояване на прах, което според мен (без да съм лютиер) прецаква инструмента. на стойка държа единствено през деня китара, с която свиря. твърдо против съм китарите да се държат денонощно на каквито и да е стойки. това си е мое мнение де :rolleyes:

 

поздрави

 

Петър

 

Удобрявам!!!Аз процедирам по същия начин!!!

И задължително я облягам с калъфа на тялото, не на грифа!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Електрическата я държа на стойка включена в комбото а кухарката от страни в мекия калъф също на стойка. Куфара за ел. китарата ми е огоре върху гардероба. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта седи на бюрото ми. Кофти ли е, че бюрото е точно да парното?

 

Никак не е хубаво китарата да седи на място където има резки температурни разлики, или може да се стигне до момента едната част да е на една температура, друга да бъде на друга (може да стане ако стърчи от бюрото или ако става течение някъде и минава по-хладен въздух (аз малко го изкарах бюрото ти свърталище на люти антициклони но нейсе :))) По-добре я оставяй не леглото си или най-добре в калъф/на стойка

 

Успех и со здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде съхранявате инструмента?

 

Ми всичките ми китари се търкалят по тавана.

 

 

ПП. Тва с стойките тип закачалки ме подсети за един майстор дето беше на Орлов мост. Човека както ги беше наредил една до друга така ги отместваше все едно са дрехи в гардероб. И после като ги пуснеше електрическите китари почваха да издават акустични звуци. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никак не е хубаво китарата да седи на място където има резки температурни разлики, или може да се стигне до момента едната част да е на една температура, друга да бъде на друга (може да стане ако стърчи от бюрото или ако става течение някъде и минава по-хладен въздух (аз малко го изкарах бюрото ти свърталище на люти антициклони но нейсе :rolleyes:)) По-добре я оставяй не леглото си или най-добре в калъф/на стойка

 

Успех и со здраве!

Еми мерси за съвета, не че през бюрото ми минава Гълфстрийм :rolleyes: ама ще те послушам и ще я места където е свободно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доколкото съм чувал не е добре китарата да е подпряна на грифа и аз не я подпирам моита от известно време а я оставям да си лежи на тялото само(все пак замислете се логично би трябвало да е )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замислите колко нищожно малко ще е напрежението от облегната китара върху грифа й, в сравнение с опъна на струните на едната стрна и truss rod-а на другата страна...ефектът би трябвало да е никакъв, ако просто я облегнете някъде по грифа, под ъгъл достатъчен, че да не пада напред...на някоя стойка за китара примерно :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.