Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg Triton Help


s.y.n.t.h

Recommended Posts

наистина - става кристално ясно какъв е верният отговор на въпроса - Класик или ЛЕ.

Мога да добавя, че на голяма сцена Класик звучи доста по-добре от ЛЕ (е, все пак аз имам класик де, друго няма и да кажа, ама който иска - да слуша).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора, може да няма слотове за експанжъни, но с тази 128 меги Смарт медия, мога да заредя Х пъти повече бленди от класика... а разликата в цената е доста голяма. Колегата, който казва че клавиатурата на Тритона Ле, била скапана , явно не е свирил на Тритон Ле Про Х - 88 клавиша, за да ги пише такива ...

За изпълнение на живо е достатъчно да имаш няколко карти и само ги сменяш, доста по бързо става от това да слагаш модули и да отвиваш винчета, освен това за да се инициализират модулите се използва дискета .... това , ако не е губене на време ...

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

супер, кажи сега и за инсърт ефектите. А относно клавиатурата - ЛЕ-то е с много по скапана.

Ако говорим за 88 клавишната - ми не я сравнявай с класик61, ами с класик про х - той е с 88.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да избирам между ЛЕ и Класик в едно и също състояние и на една и съща цена (или просто не бе бърка цената) изобщо няма да се замисля и веднага взимам класика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Аз имам KORG triton Le 76, и съм много доволен ... но съветвам,ако имаш възможност за КЛАСИКА не се двоуми,взимай го! Просто Le-то е по-нов но е най-евтиния клас на TRITON! КЛАСИКА е друг клас...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко много хубаво, ама така и не разбрах на какви цени могат да се намерят ЛЕ и Класик? (или може би отговорът е - на каквито се намерят :greenangel: )?

Последната обява за корг тритон ле 61 която съм видял на старо е за 1900лв... Вярно, продава се с кейс и 3-4 карти памет, ама за същите пари си внасям чисто нов корг ТР61 от Германия (а той е с СД карти, които се намират лесно и са евтини най-малкото).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих тритон ЛЕ Х Про 88 - Август 06, цена 3000 лева (като момчетата от Динакорд) ми направиха ОГРОМНА отстъпка от 600 лева, за което поклон. Демек цената беше 3600. (приблизително). Цената по онова време на корк ЛЕ 76 беше 2200 или 2400 - говоря за чисто нови. В цената на Ле 76 влизаше и карта 64 меги плюс видеокасета с уроци. В цената на ЛЕ 88 нямаше нито карта, нито видеокасета.

Август месец, все още се намираха чисто нови ЛЕ та в Динакорд (склада, който се намира до сервиза на РЕНО- Промобил. Провери там, може още да има. 1900 лева за ЛЕ 61, 2 ръка на мен лично ми се виждат множко. Относно ТР серията имам чувство, че е стъпка назад спрямо ЛЕто и то нарочно направена от КОРГ, за да направят още по осезаема разликата между профи инструментите и масовия клас.

 

Относно корг Класик - има такъв при Невилиан , струва 3600 - 76 клавиша.

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо смятам, че корг КР е стъпка назад - (тук ще изразя лично мнение)

Прави ми впечатление, че от няколко години и да съм по точен от 2001 насам фирма ЯМАХА (която е собственик на КОРГ) започнаха да правят осезаема разликата между нисък и висок клас инсрументи. Ето пример свирка YAMAHA DGX 200/300 е много по добра от гледна точна на звуци, че дори и на усещане за клавиатура от 203/303, после излиза 220, която е по лоша от 203. Говорейки с хора разбирачи стигам до извода, че фирмите нарочно увеличават дистанцията между любителска свирка и профи инструмент. Логиката сочи, че след модел 200, 203 би трябвало да е по добър - е да , но той не е , а е крачка назад, 220 е крачка назад от 203.... защо - за да ни НАКАРАТ да си купим СКЪПО и ПРОФЕСИОНАЛНО.

Фирмите не желаят да ни дадат нещо за без пари и то да е 10 процента по зле от високия им клас инструменти. Дойде един момент, че човек вече не може да си купи нищо в златната среда - или изтърсва джоба или кара на нисък клас инсрумент

Да действиетлно новите неща имат Слот за Мемори карта, картата е вече 1ГБ вместо 128 Меги, имат УСБ слот, но кажете ми, нима това прави свирката?

 

Относно ЛЕ и ТР - същата работа:

В ТР са добавили близо 200 бленди отгоре, спрямо ЛЕ, а паметта РОМ е мръднала само 16 Меги - сами си направете сметка, как са семплирани тия звуци, за да се поберат в 16 Меги. Освен това не смятам, че за 6 години (колкото е разликата между 2 модела ЛЕ и ТР) добавянето на УСБ и нов вид карта - MMC вместо SM e огромен скок в еволюционно отношение. Дори, някой да кажат, че ТР не е по - лош инструмент от ЛЕ, ще ги попитам, а по-добър ли е? Тези 6 години, КОРГ къде са се гледали, та нищо не са направили? Една козметика - външен вид само.

 

Битуват мнения от специалисти, че синтезаторите и уоъркстейшъните вече са достигнали ниво, където вече нищо не може да бъде измислено или добавено - интересно ми е какво смятате Вие - колегите от форума.

 

Тук изразих своето мнение - може да не отговаря 100 процента на действителността - но за това е форума за се изразят и разменят мнения. Готов съм да чуя градивна критика, ако някой от вас може да я даде.

 

Поздрави

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно цената , дали е много или малко 3600 лева за Тритон Класик Про -76 клавиша, искам да кажа, че стойността на една стока се определя от нейната полезност , от търсене и предлагане. Има стоки, които си струват всяка една стотинка, както и такива дето дори нови - 5 пари не струват.

Класика си е Класика в бранша :-)

България е малка страна и трудно се намира такова нещо, виж, ако бяхме Америка ... там можеше да струва и 800 долара, но уви ....

 

Да ви призная и на мен не ми се даваха 3 бона за свирка, още ги гладувам, докато си върна заемите, ма както казват старите хора "Мерак - цена няма" :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж, за написаните от теб неща в общи линии съм съгласен. Но в крайна сметка цените на ЛЕ и ТР са почти едни и същи, ТР е съвсеееем леко по-скъп от ЛЕ, а според мен разликата в цената си струва имайки предвид СД картата и УСБ слота. Така че в този смисъл не смятам, че ТР трябва да се възприема по-скоро като ъпдейт на ЛЕ.

 

А че тези 64мб и изобщо самото наличие на думичката мегабайт някъде вече не впечатляват никого - мда, така е... В момента има 8 гигабайтови флаш памети, наистина, но това е положението - интереса клати феса.

А за развитието на уъркстейшъните... Винаги има какво да се измисли :)

Просто и тук, както и при всяка друга техника, като фотоапаратите например, нещата са изкуствено забавени. Доста технологии не се прилагат в по-евтините модели защото няма да има кой да купи по-скъпите, но ху кеърс. Други технологии не е прилагат пък в скъпите модели, защото няма да има какво ново да пуснат догодина ако наблъскат всички нововъведения.

Между нисък и висок клас винаги е имало разлика и винаги ще има. И аз искам оейзис или айде, поне корг тритон екстрийм на цената на ЛЕ, ама сиренето е с пари, пък и фирмите деца хранят ;) А и не смятам, че ТР или МО6 са нисък клас. Бих ги нарекъл среден клас. Нисък клас са, да кажем, роланд джуно д, ямаха с03 и т.н.

Нали се сещаш - всеки, който има тритон ле, примерно, си казва, че му е напълна достатъчен, ама си мечтае за един екстрийм и щеше да си го купи ако има парите, както всеки, който има мо6/7/8 си мечтае за мотиф ;)

 

 

ПП: Един познат фотограф нарече ямаха "канон-а на синтезаторите". Канон правят много добри фотоапарати и са разпространени сред по-сериозно занимаващите се със снимане, ама и тях ги тресе синдрома "повече неща, наблъскани на по-малко място, за по-малко пари, па я виж новия модел - па дай да го резнем тук-там, па ке го пуснеме кат нисък клас, па дай ония другия да не го резнеме, па ке го пуснем среден клас, па дай да извадим един токмак да въздишат хората по него и да го пуснем висок клас..."...

Редактирано от eXile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.