Mephistofel Публикувано Януари 3, 2007 Публикувано Януари 3, 2007 Преди няколко месеца ми беше попаднал за малко един бас - японско копие на Fender Precision,марката беше "Maya".Не лош инструмент,на едно 20-25 години някъде,цвят sunburst. Та скоро се присетих - да си поговорим за този тип японски инструменти,копия повечето на модели на големите фирми,на марки от типа Kumica,Maya,Hondo,Vantage(макар,че те май бяха собственост и производство на Samick,но може и да бъркам) и др.Имали ли сте допир с подобни,впечатления,мнения? П.П. Не бъркайте Vantage със сега модерните и актуални Vintage. Цитирай
airborne Отговорено Януари 3, 2007 Отговорено Януари 3, 2007 (Редактирано) Аз съм пробвал една неспомената сред горните марка - Westone. В едни магазин на ул. "княз Борис" някъде имаха два модела. Единия беше с един P адаптер,а другият с два. По тогавашните ми впечатления басовете бяха не лоши. Струните бяха на добра височина. Грифовете бяха тънки и удобни за свирене. Единия беше с много "авангардна форма" ала би си рич,обаче напъло симетрична и без горни рога. Другия беше със стандартна форма и много хубав натурален завършек. След кратко проучване от моя страна из интернет се оказа че тази марка не съществува вече, но е била оценена в едно щатско списание. Това мога да кажа аз по повод на японските инструменти. Ето сайт за тях: http://westone.info/ Редактирано Януари 3, 2007 от airborne Цитирай
Mephistofel Отговорено Януари 3, 2007 Автор Отговорено Януари 3, 2007 На който му е интересно за Westone - може да погледне и тук. Иначе съвсем ми бяха изскочили от главата,но пък са продукт на Мацомоку(Matsumoku),което малко или много говори в положителна насока - в тази фабрика са произвеждани и гореспоменатите Vantage,Aria (как ги забравих и тях), дори Epiphone за Gibson. Цитирай
cecob Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 (Редактирано) не забравяй ранните Ибанез копия на почти всичко известно, лично за мен Ибанез са в апогея си 70те, тогава и за евтините серии не се пестят материали. иначе през мен са минали около 10 дърти японски машини, от които на кам 5 съм посвирил бая. Не знам дали сте пробвали Токай и Такамини, но аз не намирам разлика между техните Фендър копия и оригиналите в изработка(е, понякога пестят някой лев от адаптори, но както и да е). С две ръце за старите японски бижута. Ако някои има нещо такова да се обажда- демек търся. Редактирано Януари 10, 2007 от cecob Цитирай
yakiya Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 "П.П. Не бъркайте Vantage със сега модерните и актуални Vintage." Имам точно такава японска красавица.Има я в каталога им за '82-ра г.....с активна електроника(не бас,а китара).Звука е убийствен,а тъкмо мислех да сменям нещо по гиъра ,че не ми харесваше така. http://www.matsumoku.org/models/vantage/vp/vp-820/pics.html Цитирай
Recommended Posts