Jump to content
Българският форум за музиканти

Композиция с етно елементи (БГ)


Recommended Posts

Привет, Приятели, и Честита Нова Година.

 

Винаги съм имал идея да създам някаква композиция, слушайки която, да си представям цялата БГ история като на лента...Аспарух, Борис, Симеон, Паисий...онгъла, златния век, покръстването, визант. робство, турското.... и т.н...радостни и тъжни векове и събития, страдания и гордост, победи и падения..

 

Може би тип радиопиеса...като "войната на световете"

 

Не че това, което ви предлагам да чуете е точно това, но все пак такова си представям като звучене... Още е идея само и мисля да намеря място и на диктор и китари на места....та да стане един микс от фолклорни и модерни инструменти...може и да излезе нещо :greenball:

 

Парчето е доста монотонно и на мен ми действа доста "медитационно"...

 

Ако имате желание и търпение (около 10 мин е сега), чуйте и споделете..

 

Влагодаря и успехи желая.

 

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=434774 (име: Ancient Land (BG))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко дълго време се чака да започне, иначе като изпълнение много кефи, само дето звучи твърде електронно, за да ми напомня за каквато и да е била история. Барабаните са готски, поне за мен, но отново някак си са твърде агресивни, а създават напрежение само първите два пъти, след това става досадно, равноделното им включване в песента.

 

Обаче като влезат гайдите и песента разцъфва, по моя преценка е добре да съкратиш началото и да придадеш плътност накрая. Липсват ти елементи в средния диапазон, електонните звуци, които се движат отзад са твърде ниски, а гайдата твърде висока, вкарай акорди на брас секция например. И не забравяй, българската народна музика е неравноделна и в това й е чара, иначе и шотландците имат гайди. Накрая песента няма да е зле да я раздвижиш иначе звучи като незавършена пиеса, както почва така свършва.

 

Поздрави и евала!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сърдечно благодаря за мнението...абсолютно си прав за барабаните...и аз самия ги чакам да минат за да чуя нататък:)

 

Ще го имам в предвид и ще раздвижа малко идеята.

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Идеята ти е превъзходна. Но реализацията на такова нещо е трудна работа. Съгласна съм, че началото е твърде монотонно. Но мисля, че гайдите може да свирят дори и по-високи мотиви, че когато те се включат, е мястото за някаква колминация. Мисля, че на парчето му липсва мащабност. А също и мотиви, които да се запомнят лесно, да хванат слушателя. Извинявам се, не го приемай като някаква сериозна критика- не разбирам достатъчно от музика, но мисля, че такова начинание изисква доста голяма подготовка - изучаване, свирене до болка народни мотиви, песни и т.н., ако ще вкарваш някакъв тип църковни песнопения, макар и малко, макар и обработени, отново трябва да си се запознал с тях преди това, за да можеш да ги разработваш после.:greenball: Трудна работа си е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.