Adagio Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Maugly, все пак би ли обяснил как се нарича фалцета при жените?!
MAUGLY Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Maugly, все пак би ли обяснил как се нарича фалцета при жените?! Ми нямат жените фалцет просто!!! Нещо дет го няма не се кръщава!!!
Adagio Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 добре де какво имаме? що не обясниш като добър човек
MDFk Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Нисък.Подяръчно нисък глас имам.май минава за чист бас,ама балига..едно време като бях в един училищен хор бях едно от 2те момчета които пееха бас(имаше и 6 момичета!,но то все едно ги нямаше),а диригентакта все казваше:"Малко по-леко,малко по-леко..не бъркайте текстовете,много се чувате! "
the_gorer Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Но пък King Diamond и Rock 'n Rolf имат по 4. Или поне такива слухове се носят, не съм ги мерил Ролфа с 4 октави? Брях!
Bassko Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Ще бъдете ли така добри да ми обясните какво точно! е фалцет тъй като живея явно с някакви грешни убеждения и всеки който попитам ми казва различни работи!? :hello:
the_gorer Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 Ще бъдете ли така добри да ми обясните какво точно! е фалцет тъй като живея явно с някакви грешни убеждения и всеки който попитам ми казва различни работи!? :hello: Фалцето или "фалшив глас" е пеене със стегнати гласни струни. По принцип се ползва за вземане на много високи тонове, които са извън регистъра на изпълнителя, но във фалцето може да бъде изпят почти всеки тон, висок или нисък. Разглеждай го като вземане на труден тон чрез променяне не на височината, а на тембъра на гласа.
Topsun Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 (Редактирано) А иначе за Снежанка си е 100% вярно, че и е над 3 октави гласа, нали ходя на уроци при нея и съм ставал свидетел (и дори съм съумявал да не се сдухам ) Новият идол на всички певици-Снежанка!!!Стига бе пич!Не може да има 3 октави диапазон!Склонен съм да вярвам,че е възможно,но ако беше така,то щеше да е сензация!Сещаш ли се?Ако е вярно,искрено се радвам,но се съмнявам честно да ти кажа,4е е факт.... Редактирано Февруари 27, 2005 от Topsun
Polyphone Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 По въпроса за женския фалцет, съм съгласен с Маугли - повечето жени нямат такъв. Но пък и Ададжо може да има право, тьй като някои жени имат подобно звучене във високия регистър. Мен пък друго ме вълнува, дали наличието на доста голям фалцет означава, че може част от тези тонове с упражнения да бъдат запълнени с плътен глас? Така е при мен. Аз съм бас-баритон, дори понякога при добра форма в ниския регистър стигам до си на контра октава, но нагоре, си е голяма мъка да изпея ми на първа, въпреки че фалцетът ми продължава още 5-6 тона.
Topsun Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 еми да деупражнявай микстатака ще си вдигнеш диапазона на гласът и на фалцета надолу.има доста упражнения за глас,но нямам време да ви ги напиша.най-добре пейте повече (без да си давате зор и да се пънете като магарета )но преди всичко се разпявайте!
the_gorer Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 По въпроса за женския фалцет, съм съгласен с Маугли - повечето жени нямат такъв. Фалцето пеят както мъже, така и жени. Това е просто постановка на гласа.
Polyphone Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Еми ако можеш, прати линка за тези упражнения. Мерси :guitar:
Joys Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Снежанка ми каза, че съм имал 2 октави и 2 тона. А тоналността не я знам. Питайте нея. Topsun: Като чуеш снежанка ще видиш има ли или няма 3 октави. Едно е сигурно като ти писне високо и се чудиш дали не е GSM. За малко да ми счупи бутилката със загорка една вечер. Като Ела Фитцджералд.
MAUGLY Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Ще бъдете ли така добри да ми обясните какво точно! е фалцет тъй като живея явно с някакви грешни убеждения и всеки който попитам ми казва различни работи!? :hello: Фалцето или "фалшив глас" е пеене със стегнати гласни струни. По принцип се ползва за вземане на много високи тонове, които са извън регистъра на изпълнителя, но във фалцето може да бъде изпят почти всеки тон, висок или нисък. Разглеждай го като вземане на труден тон чрез променяне не на височината, а на тембъра на гласа. Пич неща да се заяждам, ама тва дет го говориш няма нищо обощо с реалността!!! Не знам от каде си го научил?!?!
Recommended Posts