Sturmfuhrer Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 Аз искам да знам Азис колко има хахаха А иначе ако трябва да говорим за добри чужди гласове трябва да споменем вокала на ManowaR, наистина нечовек! 1
bulby Отговорено Февруари 25, 2005 Автор Отговорено Февруари 25, 2005 Човек, нечовек - Джеймс ЛаБри от Dream Theater го слага в малкия си джоб по отношение на диапазон (Въпреки, че не ми е точно любим вокал)
Adagio Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 ехеееееееееееееееее ама вие ме убихте бе хора!!! 3 октави без фалцет вие представа имате ли колко е това??? те такова чудо нема нийде,а пък като гледам тука бая таланти са се събрали... понеже това за мен е феноменално,много искам да го чуя на живо!!! сериозно! иначе аз съм сопран и диапазона ми е около 3 октави С фалцета(подчертавам)...
Topsun Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 определено не говорим за еди и същи работиобясних ви с прости думи какво е диапазон и как да определите своя.не може да има човек с 5 октави глас.ако има такъв ми го пратете да се запознаем
Bassko Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 Вижте сега,първо втори октави фалцети и още куп неща ще ги науча после Сега ще се опитам със прости думи да обясня какъв ми е диапазона. Само човек с китара в ръце ще може да ме разбере надявам се До колкото знам Снежанка има и китара и пиано и ще може да определи обективно какъв глас съм.Сега, да приемем октавата започваща с ДО (3 прагче на 5 струна)за основна, първа или каквато е там!Тогава без никакъв проблем мога да си смъкна без треперене и изфалшивяване 1 октава по-ниско както и една октава по-високо. С малко разпяване долната граница ми се сваля с 1 тон и вмето ДО става СИ, а горната с 3 и вместо ДО - ФА.Ако мога да съм по-точен долната(2-ро прагче 3-та струна бас) горна( 13-то прагче 1-ва струна китара) това е! По-ясно не мога
bulby Отговорено Февруари 25, 2005 Автор Отговорено Февруари 25, 2005 .Сега, да приемем октавата започваща с ДО (3 прагче на 5 струна)за основна, първа или каквато е там!Тогава без никакъв проблем мога да си смъкна без треперене и изфалшивяване 1 октава по-ниско както и една октава по-високо Което значи две октави Иначе, ако твоите размисли ги приемем за верни, и аз имам глас в 3 октави... е да ама не
bulby Отговорено Февруари 25, 2005 Автор Отговорено Февруари 25, 2005 А иначе за Снежанка си е 100% вярно, че и е над 3 октави гласа, нали ходя на уроци при нея и съм ставал свидетел (и дори съм съумявал да не се сдухам )
Bassko Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 Е ако аз съм с 2 тогава човек с 3 трябва да е нереален!!!С 4 ми се струва невъзможно да не говорим за 5
AXE Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Еми приеми фактите пич И две октави не са зле, стига да пееш готино
MAUGLY Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 ехеееееееееееееееее ама вие ме убихте бе хора!!! 3 октави без фалцет вие представа имате ли колко е това??? те такова чудо нема нийде,а пък като гледам тука бая таланти са се събрали...понеже това за мен е феноменално,много искам да го чуя на живо!!! сериозно! иначе аз съм сопран и диапазона ми е около 3 октави С фалцета(подчертавам)... Тука има малка неточност :read: Ако си сопран начи си жена а жените фалцет нямат!!!
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 ехеееееееееееееееее ама вие ме убихте бе хора!!! 3 октави без фалцет вие представа имате ли колко е това??? те такова чудо нема нийде,а пък като гледам тука бая таланти са се събрали...понеже това за мен е феноменално,много искам да го чуя на живо!!! сериозно! иначе аз съм сопран и диапазона ми е около 3 октави С фалцета(подчертавам)... Тука има малка неточност :read: Ако си сопран начи си жена а жените фалцет нямат!!! Хахах ей ги тука разни хора дето пеят със честота 60 херца има, пък нема да има сопран мъж хахахахаха
MAUGLY Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Верно бая тялянти имя във форума По принцип мъже с 3 октави са рядкост - тва не става така оп решаваш и праскаш три октави. Могат го само хора които целенасочено са се занимавали. Има и нещо много важно - за диапазон се счита полезния обем тонове, т.е. не пределните тонове, които могат а се достигнат а тези, които могат да бъдат изпяти в дадена песен. Класификации има различни но главните са: Бас от D f1 Баритон H a1 Тенор e c2 Алт g a2 Сопран a h2 Мецосопран c1 c3 Колоратурен h f3 сопран Тея класификации имат различни други модификации в зависимост от самия темър и в каква степен се използва гръден резонанс Така тенорите например се делят на лиричен драматичен и спинтов Та тея три октави са си мит за повечето певци, а те и не са нужни. 2 октави са предостатъчни та даже и 1,5 земете и вижте къв е диапазона на повечето поп парчета. Въпроса е да са овладяни добре. Теноровите арии, които доближават 2 октави се броят на пръсти!!!
MAUGLY Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 ехеееееееееееееееее ама вие ме убихте бе хора!!! 3 октави без фалцет вие представа имате ли колко е това??? те такова чудо нема нийде,а пък като гледам тука бая таланти са се събрали...понеже това за мен е феноменално,много искам да го чуя на живо!!! сериозно! иначе аз съм сопран и диапазона ми е около 3 октави С фалцета(подчертавам)... Тука има малка неточност :read: Ако си сопран начи си жена а жените фалцет нямат!!! Хахах ей ги тука разни хора дето пеят със честота 60 херца има, пък нема да има сопран мъж хахахахаха Ми имало е едно време такива случаи. През 17 век в Италия в църквата не се е позволявало да пеят жени. И така възникват кастратите(тенорино) По тва време годишно в Италия са се кастрирали около 6000 момчета. Последният кастрат е Фаринели - починал в началото на миналия век. Има и контра-тенори, които имат хубав и плътен фалцет и праскат доста високи неща.
Recommended Posts