nolly Публикувано Юли 21, 2016 Публикувано Юли 21, 2016 Здравейте! Имам проблем с хъмбикера на китарата.(Фендер HSS) Започна да се чува тънко,без плътност. Нямах идея от какво се получи така,отворих платката и прегледах всички връзки-няма нищо нередно. Почистих всички понтинциометри и 'нещото' дето сменя от кой адаптер да дойде звука След разни бърникания-изведнъж се оправи,и в другия момент пак стана така както го описах. Има моменти в които даже спира. Като обърна платката която съм извадил над струнитеи я опра в тях,ту се оправя,ту спира,ту изтънява. Проверката я правя като опирам(докосвам) магнитите на адаптера с отверка-при включена китара в апаратура. При нормална работа-това което чувам е с плътност и баси-както на другите два адаптера,а когато Не-тези неща се губят. Въобще нямам идея от де иде туй нещо. Ако ме разбирате и имате идея от де дойде тая болест по китарата-пишете. С радост ще приема и координати на хора-професионалисти в тази област-търся такива в Пловдив. Благодаря на отзовалите се! Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Юли 22, 2016 Отговорено Юли 22, 2016 (Редактирано) Без да искам да прозвучи негативно или обидно, от описанието изглежда, че не си особено "в час" с електротехниката, така, че като disclaimer първо бих те посъветвал да не пипаш сам. Иначе, както описваш нещата, проблема изглежда като прекъсната маса (може да е скъсана или "студена"спойка). Ако видимо няма прекъснат кабел, или такъв, който се крепи "на косъм", е възможно това да е станало вътре в адаптера (връзката на намотката с кабела примерно), което изисква почти виртуозни умения и познания с поялника, за да се оправи. С две думи, моя съвет е да намериш около теб някой, ремонтиращ електрически китари/усилватели (не е нужно да е лютиер, това не е лютиерска работа принципно) и да му занесеш китарата. Проблема най-вероятно е елементарен и ще отнеме не повече от половин час да се разреши. Успех от мен. Редактирано Юли 22, 2016 от therealbadmadafaka 1 Цитирай
nolly Отговорено Юли 22, 2016 Автор Отговорено Юли 22, 2016 Благодаря за отношението към темата. Не звучи обидно при все,че не съм в час в тази област. Не бих посмял да оправям проблема сам. Ще потърся човек с подходящите умения. 1 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 22, 2016 Отговорено Юли 22, 2016 звучи като нещо от тези проблеми: - няма контакт по запояване някъде - скъсана жица вътре по кабела Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 22, 2016 Отговорено Юли 22, 2016 0898812599 Иван. Питай го, в Пловдив е. Цитирай
nolly Отговорено Юли 22, 2016 Автор Отговорено Юли 22, 2016 Иван оправи проблема. Беше прекъсната жичката в едната бубина(неоткриваемо къде) Наложи се пренавиване. Вече си работи нормално. Благодаря за отзивчивоста! 2 Цитирай
iliev.p Отговорено Юли 22, 2016 Отговорено Юли 22, 2016 Момчета по често търсете "доктор" не се "лекувайте" от телевизоро, и Тато може, но козата си сака пръч- е казал Иванчо! Цитирай
Recommended Posts