spawn Публикувано Януари 1, 2007 Публикувано Януари 1, 2007 Кубето ми е "Fender"25W когато го включа в "DRIVE"-(рьмжене) и усиля "GAIN" след 5 а "VOLUME" макар и само на 2,се получава дразнещ шум (тъъъъъъ).Как да го отстраня? Цитирай
fluti Отговорено Януари 1, 2007 Отговорено Януари 1, 2007 Това при включен кабел или без кабел се получава? А какъв ти е кабела? Наскоро имаше подобна тема и след като пича смени фендерския кабел с по-свестен се оправи. Потърси си примерно кабел Proel Noiseless Цитирай
spawn Отговорено Януари 1, 2007 Автор Отговорено Януари 1, 2007 Ма откъде мога да си го зема този кабел Цитирай
Tannen Отговорено Януари 1, 2007 Отговорено Януари 1, 2007 Здравей. Причините за шума могат да бъдат всякакви, но най-често виновникът е или кабелът, или китарата и по-точно адаптерите на китарата. С какъв инструмент свириш? Ако свириш с китара с единични адаптери ( сингъл коилс) и китарата ти е от порядъка на до 500 лв, то причината е именно в сингъл адаптерите, които по принцип са по-шумни от хъмбъкарите. Проблемът ще го отстраниш, ако свириш с включени два сингъл коила едновременно (слагаш 5 позиционния суич в втора или четвърта позиция). Това определено ще намали ако не и отстрани напълно шума. Другата възможност е кабелът ти да е скапан- ако е правен саморъчно може някоя спойка да не е направена както трябва, така че ако можеш си провери кабела или пробвай с фабричен кабел за китара. Проел кабели можеш да намериш в магазин Динакорд. Успех! Цитирай
spawn Отговорено Януари 1, 2007 Автор Отговорено Януари 1, 2007 Ми аз свиря на акустична китара с електроника и мисля че китарата ми е фред но кабела е скапан Цитирай
fluti Отговорено Януари 1, 2007 Отговорено Януари 1, 2007 (Редактирано) Това се получава с кабел Ами пробвай без кабел или само с кабела, без китарата, за да разбереш откъде точно идва шума - и тогава търси решение. ^ А щом е акустична, може да се получава микрофония, заради кухото тяло - пробвай да се поотдалечиш от кубето, да се обърнеш настрани и виж дали се променя шума. Едит: китарата ти е фред, а кабела ти е барни Редактирано Януари 1, 2007 от fluti Цитирай
spawn Отговорено Януари 1, 2007 Автор Отговорено Януари 1, 2007 Ми да от кабеа е като го изкарах и се оправи кубето и се махна гадниа шум Цитирай
Recommended Posts