Paldi Отговорено Януари 1, 2007 Автор Отговорено Януари 1, 2007 Всъщност "Прав такт" няма. Просто се замисли - тактове има при всички инструменти че и в пеенето - съставна част от музиката. Тактовете не може да са "зелени", "миризливи" или "скъпи". Те са точно определени и се как точно трябва да си тактуваш за да хванеш ритъма, мелодията, песента и така нататък. "Прав такт" жаргон се използва когато е равноделен(дели се на равно). Например такт 4:4, 8:8...... всичко ако го направиш математически става както каза Коко - 1:1. Има вече прав ритъм.... и прави ритми.... определение за прав ритъм ?????????????? Цитирай
Rocko Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 ИМПЕРАТОРА е абсолютно прав....парчето "Окото на тигъра" илюстрира жаргонното понятие ПРАВ ТАКТ....фуса цъка на осмини, касата в четвъртини 1-во и 3-то време, а барабанчето в четвъртини на 2-ро и 4-то Иначе като понятие в теорията и писания за музика не вярвам да го намерите Цитирай
bonzo Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 Туп Па Туп Па Приложено в действие - АС/ДС Ебаси мамата,дай сега да уточниме какво е пералня Прав ритъм според мен ще рече равноделен Цитирай
Egon Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 Браво Бонзо, изпревари ме...чуй който щеш ДиСи, все едно и също е и ти отговаря на въпроса в 99% от случаите. Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 Хахахах, леле, хора, стегнете се бе!!! Повечето от вас сигурно имат някакво музикално образование, поне основно, сигурен съм! Е как ще кажете "прав такт" бе??? КАК??? Тактът как ще се определи изобщо с НЕЩО? Тактът си е такт, в който са наблъскани нек'ви ноти с времетраене, което се определя от РАЗМЕРА. 2/4 - двечетвъртинки времетраене в ТАКТ-а. Изразът е "прав ритъм" и се ползва за най-различни ритми. Най-често: HH: XXXX XXXX SD: ooXo ooXo BD: Xooo Xooo o - пауза; х - удар Ту-ц-Па-ц Ту-ц-Па-ц Може и Ту-Ту-Па-цс Ту-Ту-Па-цс. На т'ва хората му викат прав ритъм. А тактовете хич не ги грее ритъмът, те са си прави - прави линийки, нацвъкани с нек'ви петна, наречени ноти, и издържат толкова, колко сочи рамерчето. Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 брадърс оф мятал, брадърс оф стиил, файтинг фор метал, фор метал дат'с рийл хаха - тва тряя да слушаш, тва е нааиий-железниа прав такт дето мое да чуиш Цитирай
YtseJam Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Въпросният Менъуор е в 6/8, ама нищо. Цитирай
Katsko Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 и кво аз ако кажа "прав такт" на нещо шъ ма бие ли некой Цитирай
eL_NinYo Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 Понятието "прав такт" съществува.Като жаргон - но си го има все пак. Всички барабанисти го използват В многото уроци,които съм гледал-задължително се споменава "стрейт ахед бийт".... Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 Beat, брато ... Пулсирам, удрям, туптя и т.н. Такт - time; measure; bar. Това мисля, че изяснява всичко. Цитирай
Recommended Posts