Jump to content
Българският форум за музиканти

Разпявате ли се предварително ?


Shagrath

Recommended Posts

Аз не разпявах преди. Направо се хвърлях на най-трудните песни и на доста места изфалшивявах. Отскоро реших да започвам с по-лесни песни и определено има ефект. Може би, ако разпявам съвсем, ще разширя още диапазона си... (нямам проблем с високите тонове, само с ниските) И, глупаво е, но да седиш и да пееш момомимимиииии ми е ужасно смешно :) Поне брат ми се забавлява. Имам чувството, че е възможно и съседчето да домъкне да ми гледат сеира :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз се разпявам!Това според мен е важно!Правя го почти винаги преди репитиции и преди концерти.По какъв начин ли?Ето така:

1.Разпяването става с хубаво изговаряне на вокалите.(а,ъ,о,у,е,и)

2.Разпявам се най вече с "миомиома".като "ми" отговаря на до, "о" отговаря на ре,"ми"отговаря на ми, "о" отговаря на ре и "ма" отговаря на до.По този начин се упражняват вокалите.Всяко следващо изпяване на "миомиома" се повишава с половин тон.(това означава, че ако сте зпочнали от до след това ще започнете от до#)

3.Друг вариант е с "ми ме ма мо му" като всяка сричка е един и същ тон.Пак с всяко следващо изпяване се повишава споловин тон.

Ако някой иска още информация даме потърси на skype:music_dream98.Пишете, че сте от сайта за музикантите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музикант и певец съм (кво да се прави криза е, криза и за певици) та като си свиря последният инстром преди пеенето пея с него, тихичко малко високо малко ниско и съм готов за работа. :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И аз добре си бях, като си дрънках само на клавирчетата, ма като никой не ще да пее бек вокали... Преди последния ни концерт репетирахме 5 дни един след друг. На четвъртия гласа ми беше като в деня след уволнението от казармата - нямаше го! Трябваше да взема спешни мерки в следствие на което установих: Първо - разпяването с някаква лека песничка повишава диапазона и те "програмира" за правене на музика; Второ - разгазирана кола (може и вездесъщият коктейл ВиК) "смазва" гърлото и като цяло - на следващия ден можеш да говориш без да те боли

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност аз никога не се разпявам, а пея доста кофти за гърлото неща понякога, пея метъл и то си се подервам така че знам че не е правилно да не се разпявам ако не искам да си повредя гърлото, но не съм професионалист и бъкел си нямам от правилно певческо поведение така че карам както ми е удобно, но пък то човек горе долу си чувства (поне така се надявам) и ако не ми е подходящо то просто някак си гласа ти сам си казва изпявасх някои по лесни неща и после постепенно забиваш :)

Редактирано от james-assya
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.