marrrto Публикувано Май 29, 2016 Публикувано Май 29, 2016 Здравейте, оперен певец съм, но искам да си направя вкъщи нещо като звукозаписно студио. Искам да мога да записвам вокали.Имам и пиано с миди вход и изход, слушалки-beats, мак компютър и дотук. Въпроса ми е какво още ми трябва? Благодаря предварително! Цитирай
Бицев Отговорено Май 29, 2016 Отговорено Май 29, 2016 Познания по звукозапис. Не е заяждане или подигравка, а наистина най-важното нещо преди инвестиции в каквато и да е техника. Бих посъветвал малко четене: и в този форум има специализиран раздел за звукозапис с добри теми за начинаещи, извън форума в 'широкия Интернет' има изобилие. При търсене обезателно включвай и думи като 'основи'/'основни' или 'начинаещи' (ако ползваш английски - 'beginners' или 'basic') защото по-напреднал материал може сериозно да те обърка или дори да те откаже. Желая успех - и скоро да чуем първи запис! [emoji106] Sent from my SM-G930F using Tapatalk Цитирай
Бицев Отговорено Май 29, 2016 Отговорено Май 29, 2016 И докато трае търсенето и четенето, за начало: какъв точно е Макът? (Ако е кой да е модел лаптоп, вероятно си има микрофон; ако е стационарен - по-скоро ще ти е нужен някакъв евтин или взет назаем микрофон. Не за бъдещото 'студио', а за най-първи учебни опити). Sent from my SM-G930F using Tapatalk Цитирай
marrrto Отговорено Май 30, 2016 Автор Отговорено Май 30, 2016 аз чета много, обаче ми трябва и опит и програма на която да се уча. Най вече не интересуват компонентите и програмата за да мога да започна да се упражнявам. А за компонентите ме интересува какви точно трябва да бъдат. Видео карти свързване на микрофон и синтезатор. Благодаря предварително! Цитирай
dontwarrior Отговорено Май 30, 2016 Отговорено Май 30, 2016 На Мака имаш Garage band и там може да започнеш с миди композиране. После Logic. Миди аут от клавиатурата влиза в компа и свириш софтуерни инструменти. Като си готов за запис на акустични интрументи, отиди в някое студио ако все още нямаш добро помещение и микрофон. По нататък си обработи стаята и вземи хубави монитори и микрофон, преамп, саундкарта и какво ли още не Цитирай
Бицев Отговорено Май 31, 2016 Отговорено Май 31, 2016 ^ Човекът каза, че иска да записва вокали, т.е. приоритет му е аудио запис. За това какъв микрофон (и евентуално интерфейс) питах какъв е Макът? Sent from my SM-G930F using Tapatalk Цитирай
misterj Отговорено Май 31, 2016 Отговорено Май 31, 2016 Има толкова изписано, че не виждам смисъл... Цитирай
Recommended Posts