Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така,здравеите на вси4ки,слу4аино попаднах на това форум4е и смятам 4е е много пе4ено тааа аз понеже не съм навътре в тея неща ще ви помоля да ми помогнете за следните неща...на4и искам да си купя ел. солу китара...някъде до 300 лева аз съм по4итател на Melodic Death/Metalcore и за пример със соло китара от група е The Agony Scene та искам да си купя китара и да свиря този стилл... и с акости4на ли да по4на да се у4а или с ел директно... аз съм от софия и незнам никакви музикални магазини моля препоръ4аите ми нешо много ще съм ви благодарен :)

Отговорено

Най-добре е първо да започнеш да свириш на акустична китара,да усвоиш някои основни техники,след това ако искаш да продължиш със свирнята,най-добре е да си вземеш някое евтино squier-че от магазин xxxx. :):headbang::headbang:

Отговорено

а си4ки скуерове ли са солота??? иии нали си4ки видове соло китари вадят еднакъф звук щото се страхувам да не стане за хардкоре :) щото искам и нискиии тонове :green: (знам 4е съм прост) а и мн благодаря 4е толкова бързо откликвате

Отговорено

Ъъъ ако имаш впредвид китарите Скуайър правят и бас китари.Естествено имат и електрически и акустични китари.

А иначе в зависимост от дървото,адапторите,струните и най-вече от самия теб зависи какъв звук ще извадиш.

Отговорено

Приятелю, дали ще започнеш с електрическа или акустична зависи от теб

ако те кефи електрическата повече - давай с електрическа, защото в противен случай рискуваш да загубиш интерес :)

а за препоръките за скуаерите - няма да ги коментирам. Това са в общи линии едни от най-неподходящите китари за стиловете към които си се насочил(лично мнение основано на принципа проба-грешка) - имам в предвид стандартните стратчета, стейдж-мастърите или квито там се водеха моделите с 24 прага, флойд и двойни адаптер са друго нещо :headbang:

ама те са по скъпи

Във фактор имаше някакви Уошбърни за по 280-300лв ако не се лъжа, с 2 двойни адаптера и 24 прага, такава китара ще ти върши работа поне няколко години според мен

друг вариант е да огледаш хубаво раздела "Купувам/Продавам..."

чат пат изпадат готини неща B)

като избираш гледай задължително китарата да е с един двоен адаптер

също прегелдай другите 364623452345 теми в които са зададени същите въпроси :headbang:

Успех :hello:

Отговорено (Редактирано)

гррр тука стана много кофти анти-теза и незнам на кои да се доверя :) сблъскаха се 2 мнения но аз деиствително искам да свиря на ел.китара и просто съм пълен с желание и не ми се занимава с акости4на но е важно да се нау4а и ве4е незнам какво да правя :headbang:(( много ме объркахте направо да си пусна музиката и да зема да се деркам с вокала B) плс обосновете се с ква китара да дрън4а в стилл металкор!!! :Д ?

ЕДИТ:алекси лаихо вокала на чилдрън оф бодом ли беше :headbang:

Редактирано от hrisiqk
Отговорено (Редактирано)

Значи - за тежка музика ти трябва китара с двойни адаптери(хъмбъкери):

12-Pole-Humbuckers.jpg

screamin.jpg

Тяхното главно предимство е, че не шумят. Когато се свири с дисторшън, усилването е много голямо(дори и да свириш тихо:curse:), и дори най-малкия шум се усилва многократно, и става ясно чуваем.

Лек недостатък на повечето двойни адптери е, че когато свириш на чисто, те обикновено имат не чак толкова звънко звучене, колкото единичните адаптери.

Единични адаптери:

DimarzioDP170Big.jpg

Единичните адаптери шумят повече, но за чисто свирене, или с лек овърдрайв, имат много приятно, звънко звучене.

Компромисен вариант би било да вземеш китара снабдена с двоен адаптер на бридж позиция(до струнника), и два единични, или единичен и двоен до грифа:

240px-Pickups_Humb_2Single.jpg

sc_and_h.jpg

Kaто марки китари, не бих казал, че скуаер са задължително най-добрите китари, а и не мисля, че такива теми са мястото да правим реклами на магазини,

но марки, които биха ти свършили работа са:

Yamaha, Squier, Ibanez, Washburn, OLP, Stagg, Jackson, Vintage, Slammer и др.

Китари има в малкия цум, при Капъша, във Factor, DYNACORD, във xxxx, в Jazz-а, в магазина в красна поляна срещу кино "Арена"(все още не е особено пълен), в магазина на консерваторията, и на още места.

Като ценови класове, китарите(според мен) са:

под 300 лв: стават, но не са нищо особено, особено като звук.

300-500лв. горе-долу ОК също, с малко повече екстри, или по-интересен външен вид.

600-1000. Нелоши китари, добре изработени, с по-качествени материали, често по-добре звучащи.

1000 и нагоре - хубави китари, добре звучащи.

Много нагоре - топ китари.

Разбира се, тук не само цената е определяща, всеки има различен вкус, понякога и при по-евтините китари има и някой сравнително добри, но рядко.

Редактирано от Evtim Djerekarov