AorA_Bass Публикувано Декември 24, 2006 Публикувано Декември 24, 2006 Имам един много стар Фендер и искам да знам дали е автентичен. Не знам как се качват тука снимки така че докато ми обясните ще ви пращам снимките..... Цитирай
Mephistofel Отговорено Декември 24, 2006 Отговорено Декември 24, 2006 Качваш си снимките някъде - data.bg;photobucket.com или на сходен сайт и после копираш линковете тук,има бутон "IMG",с който се постват снимки в мненията. Та по въпроса за мистериозния "Fender" - дай някакво инфо все пак? Модел,цвят,от къде си го придобил,информация от предишни собственици,и може би най-важното - сериен номер? Иначе тук врачки май няма - трудно ще отгатнем така... :green: Цитирай
AorA_Bass Отговорено Декември 24, 2006 Автор Отговорено Декември 24, 2006 Ето и първата снимка http://s126.photobucket.com/albums/p107/ao...nt=100_4158.jpg Цитирай
AorA_Bass Отговорено Декември 24, 2006 Автор Отговорено Декември 24, 2006 http://s126.photobucket.com/albums/p107/aora_bass/ ето ги снимките... Цитирай
AorA_Bass Отговорено Декември 24, 2006 Автор Отговорено Декември 24, 2006 Нямам представа нито дали има..июнито къде трябва да се намира... Цитирай
airborne Отговорено Декември 24, 2006 Отговорено Декември 24, 2006 Логото на главата странно много ми напомня на лепенка...незнам доколко Fender имат практика да слагат лепенки... Цитирай
Mephistofel Отговорено Декември 24, 2006 Отговорено Декември 24, 2006 Съжалявам,че ще те разочаровам,но този бас е минал покрай Fender по тъч линията. Най-вероятно само ключовете и плочката,фиксираща грифа,са от такъв.Надписа на главата на грифа е доста тип "кръжок от самодейци". Конкретно черния pickguard с бял кант(а и като цяло) ми напомня на работата на един софийски майстор Бай Спас (лека му пръст на човека) - през мен са минавали два броя негови басове;единия беше пълно копие на Fender Precision'71 - червен с бяла плочка и надписа на headstock-a беше почти едно към едно с оригиналния фирмен такъв,преди 10-ина години беше това.На другия плочката му беше абсолютно същата като на твоя бас.Switch-a не е характерен за такъв тип басове,дори и да беше Fender - почти съм убеден,че е слаган допълнително;пот-овете също са ми странни;адаптерите ми се струват по-малки от стандартните за Пресижън тип;плюс още няколко по-дребни нещица ,които не са така както би трябвало да бъдат. Както и да е,нищо повече не мога да кажа така - снимките не са много ясни и това пречи на правилната преценка,но само един поглед върху надписа и е достатъчно да се разсеят всякакви съмнения. Най-вероятно е дело на някой роден майстор,който е събирал частите кой знае от къде. Колкото до серийния номер - в зависимост от конкретната фирма-производител - най-характерните места са на headstock-a(отпред или отзад);върху металната плочка,фиксираща грифа при bolt-on конструкция;върху самия гриф,на мястото,на което се съединява с тялото - трябва да се демонтира,за да се види(специално при Fender там присъства и месец и година на производство,както и конкретен майстор); и др. Цитирай
Zlatyio Отговорено Декември 24, 2006 Отговорено Декември 24, 2006 И на мен ми направи впечетление и се зачудих защо има суич баса,никога не съм виждал фендерски със суич Цитирай
AorA_Bass Отговорено Декември 24, 2006 Автор Отговорено Декември 24, 2006 Значи мога да гарантирам че със сигурност не е дело на Кремона или Орфей..въпросът е че има адски удобен гриф, който си личи че не е правен от пияните майстори в кремона...лака също мисля че е добър, но това може да прецени само някой които наистина разбира, ако е имитация смея да твърдя че е адски успешна, но в момнта се опитвам да разбера точно какво е...що се отнася до Swich-a той е за обръщане на полюсите, а не за жклиучване и изклиючване..аиде ако имате още мнения давайте... Цитирай
Mephistofel Отговорено Декември 24, 2006 Отговорено Декември 24, 2006 За Switch-a няма да коментирам... Не съм казал,че е "Кремона" или "Орфей" - казах,че съм почти убеден,че е дело на наш майстор,не фирма-производител. Частите може да са от различни басове,даже съм сигурен.Не разбирай изказването "дело на наш майстор" като тъждествено равно на "лош инструмент" - напротив,имаме такива майстори,които работят на световно ниво. Fender 100% не е (причините да мисля така споменах по-горе - и най-вече липсата на сериен фабричен номер)- а от какво може да са компонентите - има варианти колкото искаш. Няма какво повече да добавя. Цитирай
AorA_Bass Отговорено Декември 24, 2006 Автор Отговорено Декември 24, 2006 Да ест. не съм казал че е лош инструмент..обаче имам и проблем с него....ресбата на болта на грифа превъртя преди доста години и сега на практика грифа е незиползваем...знаете ли при кой да отида за да го оправи и колко горе долу ще ми струва..? Цитирай
Bay Emo Отговорено Декември 24, 2006 Отговорено Декември 24, 2006 Почти съм сигурен, че това е работа на Бай Спас. 99'9 %. Имах удоволствието да познавам този човек и съм запазил много хубави спомени. Беше ми правил няколко инструмента и смея да твърдя, че проблемите бяха в елетрониката и ключовете. Ако китарата е в София бих я разгледал с удоволствие. А що се отнася до надписа, за клиентите които бяха склонни да заплатят 40 лв, го рисуваха иконописци. Този явно не е такъв. Цитирай
AorA_Bass Отговорено Декември 24, 2006 Автор Отговорено Декември 24, 2006 Еми човече китарата е в Сливен...ако минаваш някой път заповядай да я разгледаш... Цитирай
Recommended Posts