Jump to content
Българският форум за музиканти

Истинско ли е това?


AorA_Bass

Recommended Posts

Имам един много стар Фендер и искам да знам дали е автентичен. Не знам как се качват тука снимки така че докато ми обясните ще ви пращам снимките.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качваш си снимките някъде - data.bg;photobucket.com или на сходен сайт и после копираш линковете тук,има бутон "IMG",с който се постват снимки в мненията.

 

Та по въпроса за мистериозния "Fender" - дай някакво инфо все пак? Модел,цвят,от къде си го придобил,информация от предишни собственици,и може би най-важното - сериен номер?

 

Иначе тук врачки май няма - трудно ще отгатнем така... :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логото на главата странно много ми напомня на лепенка...незнам доколко Fender имат практика да слагат лепенки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам,че ще те разочаровам,но този бас е минал покрай Fender по тъч линията. Най-вероятно само ключовете и плочката,фиксираща грифа,са от такъв.Надписа на главата на грифа е доста тип "кръжок от самодейци".

Конкретно черния pickguard с бял кант(а и като цяло) ми напомня на работата на един софийски майстор Бай Спас (лека му пръст на човека) - през мен са минавали два броя негови басове;единия беше пълно копие на Fender Precision'71 - червен с бяла плочка и надписа на headstock-a беше почти едно към едно с оригиналния фирмен такъв,преди 10-ина години беше това.На другия плочката му беше абсолютно същата като на твоя бас.Switch-a не е характерен за такъв тип басове,дори и да беше Fender - почти съм убеден,че е слаган допълнително;пот-овете също са ми странни;адаптерите ми се струват по-малки от стандартните за Пресижън тип;плюс още няколко по-дребни нещица ,които не са така както би трябвало да бъдат. Както и да е,нищо повече не мога да кажа така - снимките не са много ясни и това пречи на правилната преценка,но само един поглед върху надписа и е достатъчно да се разсеят всякакви съмнения. Най-вероятно е дело на някой роден майстор,който е събирал частите кой знае от къде.:rolleyes:

 

Колкото до серийния номер - в зависимост от конкретната фирма-производител - най-характерните места са на headstock-a(отпред или отзад);върху металната плочка,фиксираща грифа при bolt-on конструкция;върху самия гриф,на мястото,на което се съединява с тялото - трябва да се демонтира,за да се види(специално при Fender там присъства и месец и година на производство,както и конкретен майстор); и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи мога да гарантирам че със сигурност не е дело на Кремона или Орфей..въпросът е че има адски удобен гриф, който си личи че не е правен от пияните майстори в кремона...лака също мисля че е добър, но това може да прецени само някой които наистина разбира, ако е имитация смея да твърдя че е адски успешна, но в момнта се опитвам да разбера точно какво е...що се отнася до Swich-a той е за обръщане на полюсите, а не за жклиучване и изклиючване..аиде ако имате още мнения давайте...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Switch-a няма да коментирам...

 

Не съм казал,че е "Кремона" или "Орфей" - казах,че съм почти убеден,че е дело на наш майстор,не фирма-производител. Частите може да са от различни басове,даже съм сигурен.Не разбирай изказването "дело на наш майстор" като тъждествено равно на "лош инструмент" - напротив,имаме такива майстори,които работят на световно ниво.

 

Fender 100% не е (причините да мисля така споменах по-горе - и най-вече липсата на сериен фабричен номер)- а от какво може да са компонентите - има варианти колкото искаш. :rolleyes:

 

Няма какво повече да добавя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ест. не съм казал че е лош инструмент..обаче имам и проблем с него....ресбата на болта на грифа превъртя преди доста години и сега на практика грифа е незиползваем...знаете ли при кой да отида за да го оправи и колко горе долу ще ми струва..?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти съм сигурен, че това е работа на Бай Спас. 99'9 %. Имах удоволствието да познавам този човек и съм запазил много хубави спомени. Беше ми правил няколко инструмента и смея да твърдя, че проблемите бяха в елетрониката и ключовете. Ако китарата е в София бих я разгледал с удоволствие. А що се отнася до надписа, за клиентите които бяха склонни да заплатят 40 лв, го рисуваха иконописци. Този явно не е такъв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.