Jump to content
Българският форум за музиканти

Ново поколение барабанни лупове от Beta Monkey


the_gorer

Recommended Posts

Току-що видях, че е излязъл нов пакет с барабанни метъл лупове на фирмата Beta Monkey. Погледнете за какво става дума ТУК.

 

Новият пакет Double Bass Mania II носи допълнителното название 'Extreme Metal' (старият беше само 'Metal')

Не погледнах дали другите серии (Country, Jazz, Modern Rock и т.н.) имат нови версии, но Double Bass Mania-та очевидно има. За нея ми е думата в тази тема.

 

Сегааа, преди да стигнем до Double Bass Mania II (Extreme Metal) ще обясня какъв беше проблемът със старата версия - Double Bass Mania I (Metal).

Дискът е добре подреден на луупове по темпо. Лууповете с темпо 50 са в една директория (папка), тези с темпо 120 - в друга, най бързите с темпо 250 - в трета и така нататък. Има и директория с единични семпли - за хората, на които им се занимава да редят барабани в семплер.

Дотук добре.

Проблемът беше, че всеки пакет лупове с дадено темпо е записан на съвсем различен drum kit от останалите, звучи напълно различно и, ако човек иска да ползва комбинация от бързи и бавни лупове, той е принуден да се примири с различното звучене на микса при бавните и бързите пасажи.

Този пакет лупове принуждаваше любителите на ползването на барабанни лупове да композират или изцяло бързи или изцяло бавни песни, за да няма разлика в звученето или просто да се примирят с разликата и да композират песни с гнуснозвучащи миксове.

Пълна отврат. :curse:

По-непретенциозните сигурно не се притесняват от това, но ние, дребнавите и заядливи копелета веднага се разочаровахме.

 

Стигнахме и до новия и още топъл пакет Double Bass Mania II (Extreme Metal).

За него нямам отзиви и ето защо искам да попитам дали някой го има, какви са му впечатленията, какви са новите неща в пакета и най-вече: дали ОТНОВО присъства този кофти проблем с различното звучене на барабаните при бавни и бързи темпа.

 

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя, че от Beta Monkey се кълнат, че свики лупове са записвани по време на една и съща сесия, с един и същи комплект барабани, но око да види, ръка да пипне. :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам всичко на Бета Мънки (легално закупено), без ДБМ 2 (засега). Та още като излезе Дабъл Бейс Маниа 2 ми пуснаха рекламен и-мейл (тогава не го бяха обявили още официално ДБМ 2 имам предвид) и можех да го закупя на преференциални цени.

Но тъй като още не съм направил това - не мога да дам отзиви.

А иначе този проблем, за който казваш е логичен, тъй като в едно ЦД не можеш да събереш кой знае колк информация, а и всички, които ползват БМ ще звучат съвсем еднакво - без значение колко бързо е парчето им :curse:

Т.е. ако ти нямаше този проблем - други хора щяха да имат другия и обратно :curse: Нали се сещаш за какво говоря :)

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, не се сещам.

Искаш да кажеш, че някой ще се оплаква когато барабаните му в дадена песен от началото до края звучат като един и същи комплект?! :)

Не виждам смисъл бавните groovy пасажи в дадено парче да звучат по един начин, а като почне бързото темпо, звученето на барабаните коренно да се промени, все едно в движение сме сменили барабаниста, микрофоните, озвучителя и записващото оборудване.

 

При промотирането на новата версия на Duble Bass Mania от Beta Monkey изрично подчертават, че новият комплект луупове вече е записан на една сесия, с един и същ комплект барабани, с едно и също оборудване и вече няма разлика в звученето. Очевидно доста потребители на първата версия са се оплаквали.

Проблемът в случая е, че колкото и да се кълнат, че всичко този път е ОК, аз пак не съм сигурен дали казват истината. Помните как от Native Instruments се кълняха, че новият GutarRig е революционен и че новите ампове този път имитират истинските 1:1, но ето, че в крайна сметка GutarRig си остана същата пластмасово звучаща смешка.

Преслушах примерните семпли на новата Double Bass Mania и наистина нямаше разлика в звученето на бавните и на бързите луупове (поне не и осезаема), но това все още не ми гарантира, че когато си купя пакета няма да остана прецакан.

Затова поисках мнението на хора, които го имат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.