Jump to content
Българският форум за музиканти

Подбрани палки


Recommended Posts

Убеден съм, че имаше тема по въпроса, но нещо не успявам да я открия с търсачката.

 

Става въпрос за подбраните палки, като например ето тези:

 

101808.jpg

 

Vic Firth Hickory American Classic 5A

 

Ако може да се вярва на надписите те са Pitch-Paired и освен това Weight-Matched. Взех си едни такива да се упражнявам върху практис пад и по отношение на тежестта не мога да преценя - вероятно са еднакви или близки като тежест, но при удар двете палки не издават еднакъв тон - т.е. едната звучи малко по-ниско. Разликата не е голяма, но ме дразни.

 

Та въпросът ми е - това нормално ли е или съм имал кофти късмет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хаха, ми не, тва са пълни глупости. замисли се, да не мислиш че държат няколко хиляди тестовици на щат само за да ни пробват палките?ужким имат и електронни тестмашини, ма тва никой не го е и виждал. в общи линии си е реклама и нищо повече. остава и варианта "теория на конспирацията", демек на нас ни карат говняни партиди щото сме на другия край на света. ти избираш в какво да вярваш.

 

прави се така:

 

отиваш в магазина, взимаш 10 комплекта от един вид, вадиш всички палки и сам си избираш 2 максимално еднакви, ако искаш да са ти еднакви де, аз например обичам лявата да ми е по-тежка:dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не ... не говоря за никаква конспирация с БГ елементи :dance: Палките си ги взех от U.K. от някакъв относително лъскав магазин. Дори не съм си ги избирал - просто помолих да ми дадат някакви, които да са подходящи за начинаещ. В последствие прочетох въпросните надписи.

 

Просто ми беше интересно дали ако са pitch paired това означава, че не трябва да има разлика в тона или се очаква да има някаква, но тя да не е чак толкова голяма. Предполагам доста хора тук са свирили и свирят с такива, за това попитах.

 

В същност основната причина да питам е, да съм наясно като си взема следващите дали си заслужава да плащам повече пари за такива "надписи". :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами парите си заслужават според мен, най-малкото заради здравината...Интересно ми е за колко си ги взел от Англия, тука са по 15 лева и мисля, че са най-добри като съотношение цена-качество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струваха точно 8 паунда - т.е. около 23 лв. Но за Лондон си е нормално да е по-скъпичко от София. Умирах от скука в хотела и реших да си намеря накакво забавление - пределно ми беше ясно, че всичко е по-скъпо там (примерно практис пада го взех за 17 паунда - т.е. около 49 лв, докато тук се продава точно за 40 лв).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Убеден ли си, че ръцете ти са толкова изравнени, че чуваш разликите дори във фибрите на дървото? За мене две еднакви неща на този свят няма, още повече дървени. :dance: Аз и със скъпи и с евтини палки - все си немога, така че припестявам откъм разход. Важното е дървото да е с хубав звук, близко до този на клавес и да има добро държане при отскачане - стабилно и без излишни вибрации и кълчотене, ама и да не е като топуз в ръката. Това е. Оттук нататък е въпрос на желание, доход и джоб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не разбира се :) Поради тази причина доста пъти сменях палките в едната и в другата ръка, после пробвах само с едната ръка да свиря ту с едната ту с другата палка (по няколко удара с всяка палка, така че да запомня тона).

 

Както и да е - дреболия, просто ми беше интересно дали е нормално да е така. Вероятно чувам разликата и се дразня защото се упражнявам върху практис пад и чувам повече самите палки, отколкото звука от пада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахаха, пич, споко бе! Съвсем нормално си е. Значи основните изисквания към едни палки (ако не си извратен като Кацко де, една по-така) е да са еднакви като: 1. Дължина; 2. Тежест; 3. Дебелина;

Също обезателно гледай и да няма луфтове, да са ти криви палките.

Та хората като правят палките си мислят за тия неща. Това дали райдът ще ти кривне с нек'ва десета от полутона, няма кой да го види/чуе, така че не се притеснявай. Всики палки са така, поне тия, с които съм свирил досега... бе .. над 20-30 комплекта поне. :lol:

Пък и замисли се - така ще знаеш кой звук от коя ръка идва. :)

Успех!

И аз имам едни палки Vic Firth 5AN (nylon tip). Подарък са ми, а и са адски готини, много ми пасват и не се учудвам, че половината свят свири с такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.