malkiat Публикувано Декември 19, 2006 Публикувано Декември 19, 2006 Имам тяло от 'ФЕНДЕР - джаз бас от баи Спас,някъде около 30 годишно.Набавих си разни оригинални детаили,но гриф не намерих.Намерих от българските на 20 -тина години,но чисто нов.Определено ме дразни с жълтите месингови прагчета и т.н. Търся някои които може да ми смени фретборда от палисандров с друг,светъл на цвят,да монтира бели прагчета и по възможност да добави черни орнаменти на позициите. Има ли такъв,жив маистор?? Споделете или предложете!! Идеята е китарата да заприлича на Джаз бас 1975. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Българските грифове от кремона не са особено здрави, направени са от дърво, което просто не издържа опъна на струни за бас, и както и да въртиш тръсрода, все е крив грифа. Друдия момент е, да провериш дължината на грифа, дали съвпада със тази на джаз бас. Цитирай
Recommended Posts