Jump to content
Българският форум за музиканти

Не мога всеки ден


zombie_

Recommended Posts

Хубава идея  :huh: , ама ме е жал за китарата нали сте чували за насилието в училище.Иначе ми се иска...

офтопик:/

Абе кви са тея глупости?!Само аз ли не я виждам тая агресия,или е защото ен гледам телевизия. :huh: Всичко е спекулация и преувеличения от страна на медиите.Доста пъти сме си свирили с приятели в даскало(на китарите да не си помисли някой нещо) никой нищо нема да ти каже,нито ще те нападне,а напротив правиш шоу на хората-само позитивни емоции.

И за да не каже някой,че говоря на изуст-уча в ПГЕЕ Пловдив - училището със "стриптизьорката" пред кабинета на директора.Много шум за нищо.

thumbup_125.gifсчупете телевизора..,вреден е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бая съм свирил в даскало, с още 3-ма, 4-ма... Най-агресивното е някой да ти хвърли някой пренебрежителен поглед. Да са живи и здрави, щом има кой да се кефи :huh:

 

По темата: Аз също едвм кретам с времето, има дни, в които не свиря... :wall: Според мен прогресът ми не е много добре, според други не е толкоз зле... Здраве да е пак, прави ми супер, ама супер кеф...енд нотинг елс..да де!

Редактирано от CaptiveAlien
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се притеснявай и свири колкото време имаш. 30-40 минути на ден е достатъчно, за да напредваш с добри темпове, стига да си максимално концентриран и да знаеш каква цел гониш. единствено техниката няма да ти напредва бързо с толкова свирене.

 

поздрави

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм вярвал в задължителното свирене по няколко часа на ден (освен ако не си в музикално училище).

 

Количеството не винаги е отражение на качеството, освен това прекаляването с времето за свирене може да има много негативни последствия - физически и психически. Свиренето трябва да бъде удоволствие, съчетано с краткосрочни, а не дългосрочни цели и не трябва да се превръща в мания. Аз свиря когато ми се свири и каквото ми се свири. Тъй като натоварването в работата ми е доста голямо, много често вечер последното нещо, което ми се прави е да свиря, и се е случвало с дни и седмици да не пипвам китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.....според мен не ти е малко свиренето , само да не е машинално ! Иначе идеята със слушалките е префектна :) .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варианта с изключена електрическа китара е идеален .През повечето време свиря така и не вдигам шум .Освен това не се заблуждавам за техническото си ниво .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди като бях на общежитие (т.е. не бях сам в стая) съм излизал в коридора на блока да свиря :) :guitar: Сега като си го представям, интересна атракция съм бил :green: Та мисълта ми беше, че с желание винаги има начин. Хората вече го казаха - слушалки, изключена китара. Виж и дали не можеш да си промениш ежедневието така, че примерно да си лягаш рано и да ставаш сутрин с кокошките, когато дъртите и без това вече са на крак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора кой ви каза, че имам електрическа, че да не я включвам или да турам слушалки.Е, да де аз не казах, че е класическа :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има едно нещо дето се казва сурдинка и служи за заглушаване на акустични струнни инструменти :) Може и сам* да изимпровизираш нещо. Принципа е че увиваш грифа около nut-a с нещо тънко и меко, което да обира известна част от амплитудата на струните и следователно ще се чува по-тихо. Успех :D

 

 

*опааа, сега видях подписа. Извинете госпожице :)

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за това казах памук или вълна :) напълваш я и няма да се чува. Пък после ще дадеш на баба ти да ти оплете пуловер :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.