gabrielageorge13 Публикувано Февруари 6, 2016 Публикувано Февруари 6, 2016 Здравейтеее! Нещо,което доста ме вълнува принципно (а в последно време необичайно много ) е как мога да си направя нещо като мини студийце вкъщи? Не ми трябва нещо голямо,искам най-важното,като искам да отбележа,че ще правя кавър песнички,няма да е нещо сериозно. Искам да пробвам просто и за това не ми се ще да влагам твърде много,главно като парични средства,защото може да не ми допане,омръзне,не ми се получи и т.н.,пък ако се получат нещата по-нататъка ще го мисля по-сериозно,ще се оборудвам като хората Та,ако може някой да ме светне кои са основните работи,които ще са ми нужни,ореантировачно парите и съветчета, едно-друго Много ви благодаря предварително,че се занимавате с неосведомената ми душица Цитирай
crunk Отговорено Февруари 6, 2016 Отговорено Февруари 6, 2016 Ако няма да записваш вокали ще ти трябва само софтуеър където да програмираш (композираш) парчетата и едни по-качествени слушалки. Аз си взех 2-ра ръка AKG K240 с един преходник към малък жак и във вградената звукова карта и си готов. Почеваш да четеш и да гледаш уроци в нета и да се развиваш. Слушалките си ги купих по препоръка от форума и съм много доволен от тях - 80 лв. Ако вече искаш да записваш вокали ще ти трябва най-малко аудио интерфейс - около 150-200 лв втора ръка. Микрофон - 200 лв. ако е кондензаторен си приготви още толкова за акустични панели за да записваш що годе качествен звук а не ехото от голата ти стая. Кабели, стойка за микрофона, и поп филтър към 60 кинта като поп филтъра можеш да си го направиш тук има статия потърси с търсачката. Вече ако искаш и да миксираш на тонколони /мониторни/ поне 500-1000 лв + третиране на стаята отново с тези панели. Тук нещата стават по-сериозни ако се стигне до там ще навлезнеш и в тези води. Микрофонен предусилвател към въпросната звукова карта за да подобриш още качеството на записите и най-вече много знания. Като се сетя колко много имам за четене и практика става чудо . Иначе аз преди доста време като почвах ръчках със слушалки за 10 кинта и с DAW софтуеър където си правех бийтове. Запис можеш и да правиш на някакъв скапан микрофон за скайп като за начало за да не се набутваш. Когато вече започнеш да сглобяваш някакви цялосни песни и хората около теб ги харесват можеш да почнеш да наливаш кинти в тази сфера. И ооо това е бездънна яма . Форума е обогатен с много материял и е идеален както з аначинаещи така и за напреднали. Айде лека. По случайност попаднах на темата и се разписах. Наздраве Цитирай
crunk Отговорено Февруари 7, 2016 Отговорено Февруари 7, 2016 тази поредица 300$ студио чалиндж ти показва минималните изисквания за старт. Записва китари, вокали и миксира всичко за да създаде цяла песен ... 1 Цитирай
aarab Отговорено Февруари 7, 2016 Отговорено Февруари 7, 2016 Смени микрофона с Shure SM58 и няма да имаш толкова проблеми с акустиката. Иначе картата и слушалките са ок за парите си. Аз имам такива слушалки и са доста прилични за 50лв Основното, което ти трябва е желание за четене 3 Цитирай
gabrielageorge13 Отговорено Февруари 7, 2016 Автор Отговорено Февруари 7, 2016 На какво записвам самата музика,вокал? Цитирай
aarab Отговорено Февруари 8, 2016 Отговорено Февруари 8, 2016 Повечето домашни студиа записват на компютър. Ползват определен софтуер, наречен DAW и там се записват всички инструменти в отделни тракове. Не е лошо да ползваш гугъл. Ако мислиш, че става с три реда обяснения или някой тук ще ти каже магическа формула - грешиш. Можеш да си купиш и микрофон за 5000Е и пак да не можеш да направиш хубав запис Четене, четене и четене. После е практика. 2 Цитирай
Recommended Posts