Jump to content
Българският форум за музиканти

Няколко въпроса, 'щото съм зле...


Recommended Posts

Момчета, аз и брат ми решихме да си купим едни барабани! Брат ми е много малък, но много има мерак да свири, а и вече ходи на уроци. Аз смятам да дъня покрай него, много искам да се науча на втори инструмент. Пък и китара и барабани са перфектната комбинация.

 

Разполагам с 900 лв. Какво ме съветвате да взема за тези пари?

 

Изправен съм пред дилема - проучих няколко оферти. Предлагат ми 2ра ръка Амати за 500 лв в много добро състояние, едни Людвиг почти чисто нови за 660 и едни на които не запомних марката, защото за първи път я чух. Някъде в името имаше "Black" чистак бърсак - 900 лв. ? ;)

 

Сега се чудя какво да правя, защото нищо не разбирам, а не искам да направя грешка, защтото това са доста пари.

 

Моля ви за съвет и съдействие. Благодаря ви, колеги барабанисти. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами може да потърсиш и други оферти и по магазини/виш поинтересуваи се.но но при амати и людвиг мога дете посъветвам да земеш людвига.е според зависи какео дават към него.аз лично и двете марки не харесвам но бих предпочел людвиг. :read:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

купи си барабаните които продава el_ninyo или тези на ex_flames.

 

и двете оферти са СУПЕР :read:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Барабани на старо са като кола на старо. Гледаш годинките, гледаш как е "шофирано" и гледаш колко от "екстрите" за изхабени. Гледаш и всичко да е там. Внимавай да не си земеш сет без чинели... поне комплект чинели от 3 части(фус, райд и краш) задължително. Вече зависи какво ще свирите. Добро амати със здрави чинели + 1 качествен двоен педал ще ви дойде много добре, че ще и остане за някоя друга глезотийка за китарата. Не се хвърляй на много - първо бъди сигурен че ще свириш на това което купиш :metalist: . Гледай да има и каде да свириш... това колкото и тъпо да ти звучи е адски важно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NoSoul, споко пич! Живея в къща, на всичкото отгоре ще сложа барабаните в пристройката и, а и никой няма да ми прави проблем! Въпроса е да има жестоката тупаница и яката жица! Със сигурност ще свирим на барабаните, брат ми е само на 7 години, но има голям ентусиазъм и ходи на уроци, взе да схваща много бързо, за което се радвам! Дори и да се откаже, има кой да свири на барабаните, уверявам те! :D

 

Та предлагат ми барабани "Black Beat", немско производство, чисто нови, чернички, барабар с: една каса 22, един фус, един краш, един райд, 2 соло барабана и един том 18. Много са готини. Дават ми ги за 900 лв. Какво мислите по въпроса, пичове? :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се чуят преди някой да каже каквото и да било. Аз бих те посъветвал да минете на нещо по скромно докато се научите, след това се спирайте на нещо по добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, купете възможно най-доброто още в началото, според възможностите си, защото така се учи максимално.

Това е кат един продавач на китари (и производител) в Швейцария ми обясняваше, че хората идвали, купували си най-евтините китари и се чудели после защо не звучи...Ами няма да звучи, я.

Така че купете най-доброто от това, което може да си позволите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже не можем да ги чуем, ако искаш адекватно и компетентно мнение, изброй ТОЧНО какво включват и 3те сета, както и състоянието им и сериите, щото има Людвиг и Людвиг, сещаш ли се:godbless:

 

 

ако сложиш снимки, още по-добре :read:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Както и да е, след много вайкане, викане и уговорки, непосредствено преди Коледа, аз и брат ми най-сетне си купихме барабани. Марката е Блек Бийт, немски са. Сета съдържа: Каса 22", 2 тома - 12 и 13, 1 стенд том - 16, 1 райд, 1 краш, 1 фус и столче! ;) Категоризираха като рокаджииски?

 

Брат ми ходи на уроци и се учи детето, а аз покрай него! Също така сложих един дунапрен в касата да обира обертоновете, но разбрах, че трябва да се сложат поне 2-3. На стенд тома мисля да залепя малко кожа в периферията на ударната кожа, защото се получават обертонове.

 

Единственото, което не мога да чатна е настройката, но и за това има време. Дали съществуват някакви тунери?

 

Уверих се, че барабаните са страхотен инструмент, но ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НЕ ХАРЕСВАМ Е ОГРОМНАТА ГЮРОЛИЯ! :blink: 55 стотинки дадох за тапи за уши! ;):) :)

 

В края на седмицата, мога да приложа малко снимки.

 

Надявам се, че ще ме светнете тук-там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разтърси се из форума за настройки дискутирано е доста има и на сайта тема май, а и в нета е пълно само че на английски, ако не стане си хвани един барабанист да ти ги настрои, ще се учудиш колко лесно и бързо става освен ако, разбира се, самите барабани или кожи не звучат зле в който случай няма много какво да се направи. успех и приятно свирене!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.