Manolev Публикувано Декември 16, 2006 Публикувано Декември 16, 2006 Момчета, аз и брат ми решихме да си купим едни барабани! Брат ми е много малък, но много има мерак да свири, а и вече ходи на уроци. Аз смятам да дъня покрай него, много искам да се науча на втори инструмент. Пък и китара и барабани са перфектната комбинация. Разполагам с 900 лв. Какво ме съветвате да взема за тези пари? Изправен съм пред дилема - проучих няколко оферти. Предлагат ми 2ра ръка Амати за 500 лв в много добро състояние, едни Людвиг почти чисто нови за 660 и едни на които не запомних марката, защото за първи път я чух. Някъде в името имаше "Black" чистак бърсак - 900 лв. ? Сега се чудя какво да правя, защото нищо не разбирам, а не искам да направя грешка, защтото това са доста пари. Моля ви за съвет и съдействие. Благодаря ви, колеги барабанисти. Цитирай
NeonGod Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 ами може да потърсиш и други оферти и по магазини/виш поинтересуваи се.но но при амати и людвиг мога дете посъветвам да земеш людвига.е според зависи какео дават към него.аз лично и двете марки не харесвам но бих предпочел людвиг. :read: Цитирай
Katsko Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 купи си барабаните които продава el_ninyo или тези на ex_flames. и двете оферти са СУПЕР :read: Цитирай
bonzo Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 Аз съм за Людвига,особено ако има барабанче към него Цитирай
Egon Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 Не че нещо, ама и аз съм за Людвига. Поне от офертите, които казваш. Все пак каква е третата марка? Цитирай
Manolev Отговорено Декември 18, 2006 Автор Отговорено Декември 18, 2006 Убягна ми името и. За първи път я чух. Днес ще ида да ги видя пак. Цитирай
NoSoul Отговорено Декември 18, 2006 Отговорено Декември 18, 2006 Барабани на старо са като кола на старо. Гледаш годинките, гледаш как е "шофирано" и гледаш колко от "екстрите" за изхабени. Гледаш и всичко да е там. Внимавай да не си земеш сет без чинели... поне комплект чинели от 3 части(фус, райд и краш) задължително. Вече зависи какво ще свирите. Добро амати със здрави чинели + 1 качествен двоен педал ще ви дойде много добре, че ще и остане за някоя друга глезотийка за китарата. Не се хвърляй на много - първо бъди сигурен че ще свириш на това което купиш . Гледай да има и каде да свириш... това колкото и тъпо да ти звучи е адски важно! Цитирай
Manolev Отговорено Декември 19, 2006 Автор Отговорено Декември 19, 2006 NoSoul, споко пич! Живея в къща, на всичкото отгоре ще сложа барабаните в пристройката и, а и никой няма да ми прави проблем! Въпроса е да има жестоката тупаница и яката жица! Със сигурност ще свирим на барабаните, брат ми е само на 7 години, но има голям ентусиазъм и ходи на уроци, взе да схваща много бързо, за което се радвам! Дори и да се откаже, има кой да свири на барабаните, уверявам те! Та предлагат ми барабани "Black Beat", немско производство, чисто нови, чернички, барабар с: една каса 22, един фус, един краш, един райд, 2 соло барабана и един том 18. Много са готини. Дават ми ги за 900 лв. Какво мислите по въпроса, пичове? :think: Цитирай
eL_NinYo Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Каса,2барабанчета и 18 том ? Бах'го животното - дай някакви снимки Цитирай
NoSoul Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Трябва да се чуят преди някой да каже каквото и да било. Аз бих те посъветвал да минете на нещо по скромно докато се научите, след това се спирайте на нещо по добро. Цитирай
Egon Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Напротив, купете възможно най-доброто още в началото, според възможностите си, защото така се учи максимално. Това е кат един продавач на китари (и производител) в Швейцария ми обясняваше, че хората идвали, купували си най-евтините китари и се чудели после защо не звучи...Ами няма да звучи, я. Така че купете най-доброто от това, което може да си позволите. Цитирай
Katsko Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 понеже не можем да ги чуем, ако искаш адекватно и компетентно мнение, изброй ТОЧНО какво включват и 3те сета, както и състоянието им и сериите, щото има Людвиг и Людвиг, сещаш ли се ако сложиш снимки, още по-добре :read: Цитирай
Manolev Отговорено Януари 8, 2007 Автор Отговорено Януари 8, 2007 Както и да е, след много вайкане, викане и уговорки, непосредствено преди Коледа, аз и брат ми най-сетне си купихме барабани. Марката е Блек Бийт, немски са. Сета съдържа: Каса 22", 2 тома - 12 и 13, 1 стенд том - 16, 1 райд, 1 краш, 1 фус и столче! Категоризираха като рокаджииски? Брат ми ходи на уроци и се учи детето, а аз покрай него! Също така сложих един дунапрен в касата да обира обертоновете, но разбрах, че трябва да се сложат поне 2-3. На стенд тома мисля да залепя малко кожа в периферията на ударната кожа, защото се получават обертонове. Единственото, което не мога да чатна е настройката, но и за това има време. Дали съществуват някакви тунери? Уверих се, че барабаните са страхотен инструмент, но ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НЕ ХАРЕСВАМ Е ОГРОМНАТА ГЮРОЛИЯ! 55 стотинки дадох за тапи за уши! :) В края на седмицата, мога да приложа малко снимки. Надявам се, че ще ме светнете тук-там. Цитирай
Katsko Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 разтърси се из форума за настройки дискутирано е доста има и на сайта тема май, а и в нета е пълно само че на английски, ако не стане си хвани един барабанист да ти ги настрои, ще се учудиш колко лесно и бързо става освен ако, разбира се, самите барабани или кожи не звучат зле в който случай няма много какво да се направи. успех и приятно свирене!!! Цитирай
jeleto Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Ако разбираш английски http://home.earthlink.net/~prof.sound/index.html би трябвало да ти свърши добра работа за сега. Цитирай
Recommended Posts