pacman Публикувано Февруари 19, 2005 Публикувано Февруари 19, 2005 Ясно е, че всеки елемент от веригата има значение - дърво, конструкция, адаптери, електроника, ефекти, усилвател и т.н. Но ще ми е интересно да чуя ваш'то мнение Ако имахте възможност да смените едно нещо, кое би било то? В смисъл кое е нещото, което според вас има най-голямо значение в общото уравнение? (римичка се получи ) Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 за мен най-важното е дървото и изработката на 1 китара. Лакирането и то влиза в това. Защо за мен това е най-важно? Защото от тук нататък човек има пълната свобода да сменя да ъпгрейдва каквото си иска.. Тялото и грифа се падат като дънната платка за 1 компютър според мен :beer: Цитирай
AXE Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 За звука обаче като че ли адаптерите имат най голямо значение + ефектите след това. Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Ако имахте възможност да смените едно нещо, кое би било то? В смисъл кое е нещото, което според вас има най-голямо значение в общото уравнение? (римичка се получи ) Ако имах възможност бих сменил адапторите си с ЕМГ 81. Но съм се зарекъл на тая китара да не го правя. Цитирай
AXE Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Но съм се зарекъл на тая китара да не го правя :think: Що бе? Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Но съм се зарекъл на тая китара да не го правя :think: Що бе? Ба. За к'во ли си отварям устата и аз. Не знам дали бихте ме разбрали. Щото като си взимах китарата и можех да си я взема същата само че със ЕМГ и аз общо взето от тъпотия не си я взех. Вярно че става дума за HZ. Беше със около 100 лева по-скъпа, ма аз се заинатих и сега много би ме било яд ако дам 400 лева за 2 ЕМГ-та и реших на тая китара тъй да си свиря пък на другите... Цитирай
AXE Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Ъх, мани тия глупости Пък и къде слагаш HZ до 81 Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Ъх, мани тия глупости Пък и къде слагаш HZ до 81 300 уева бе копиуе!! 300 уева! Пък и едно е продавам ХЗ друго е продавм Дънкан Дизай 103Б Цитирай
AXE Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Мда ама пък си спестил 100 кинта при покупката така че е все тая според мене. Ама май другите не ги интересува :green: Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Мда ама пък си спестил 100 кинта при покупката така че е все тая според мене. Ама май другите не ги интересува :green: е да де. 300 лева щото иначе са 400 ма без 100те А иначе, попита и аз отговорих. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Axe, яко офтопик, момче, яко! А иначе за саунда най-важни са нещата след китарата/баса А язе имам и един въпрос Как точно тялото/дръвото влияят на звука? Цитирай
AXE Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Как точно тялото/дръвото влияят на звука? Вибрациите от струните се предават на дървото, което резонира на определени честоти и съответно предизвиква обратно резониране на определени честоти от трептящите струни. Поне мисленето ми на физик така си го обяснява. Направи си следния експеримент - хвани една unplugged китара, удари нота и допри дървото на китарата до някой дървен мебел(маса, гардероб) - О, чудо - масата засвири :green: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Как точно тялото/дръвото влияят на звука? Вибрациите от струните се предават на дървото, което резонира на определени честоти и съответно предизвиква обратно резониране на определени честоти от трептящите струни. Поне мисленето ми на физик така си го обяснява. Направи си следния експеримент - хвани една unplugged китара, удари нота и допри дървото на китарата до някой дървен мебел(маса, гардероб) - О, чудо - масата засвири :green: А са кажи че на масата има адаптори и ще си ми отговорил на въпроса! Цитирай
Guest Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 .... - хвани една unplugged китара, удари нота и допри дървото на китарата до някой дървен мебел(маса, гардероб) - О, чудо - масата засвири :green: Е пък при мене що не започна да свири масата ? Обходих целия апартамент, опитах всички маси, гардероби, абе общо взето почти навсякъде я допирах китарата, ама тц. Единственото което открих е че китарката може да получи още някой друг белег от неволни удари с мебелировката :wow: Цитирай
AXE Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Ами може би зависи и от дървото не знам. Аз като я допра до бюрото и вибрациите му се предават и започва да се чува звук и от него. Цитирай
Recommended Posts