Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Нормално ли би било ако включиш китара с активна електроника в китарен амп да се получат някакви проблеми, а при пасивна електроника да няма проблеми? Има ли значение ампът лампов ли е, хибриден, транзисторен ...? Има ли нещо по-специално, което трябва да се знае при ползване на активна електроника?

Оснвният въпрос за мен се върти около "напасването" на тип електроника и китарен амп ако въобще има такова нещо.

Мерси предварително за отговорите.

Отговорено

До колкото съм запознат(не много) няма да има проблеми,но изходняи сигнал на активната електроника е по-голям и на някои усилватели има входове за висока и ниска чувствителност или иначе казано за силен и слаб сигнал.

Някои хора умишлено бучат активни адаптери във входа с висока чувствителност за повече гейн.

Иначе ако няма 2 входа пак не виждам пречка,освен че ще имаш повече гейн.

Ако греша-нека някой ме поправи. :cheers:

Отговорено

По принцип съм пробвал с правени от мен активни адаптери, и в транзисторни устройства звучеше убийствено, но с лампови ампове нещо не се подкефих въобще как звучеше, на клийн беше върха, на с драйв се омазваше положението. Разбира се, моите активни адаптери имаха доста добре изразени високи честоти в сравнение с пасивните адаптери, което може би беше причината, или пък имаше несъответствие в импедансите.

От собственика на ламповите ампове чух, че и с адаптери EMG се получавало нещо подобно на тях, но доколко е вярно не знам, не съм чувал как звучат амповете с EMG.

Отговорено

Да има проблем с активна китарна електроника(разбира се предвидена,изработена и пригодена за целта),или активен адаптер( - пак същото уточнение),означава,да има проблем и с всяко едно педалче боцнато пред усилвателя.

Отговорено

@docc, моля те, сподели повече информация за характера на проблема и какви възможности за решаването му има. Също проблемът зависи ли от типа амп (лампов, транзисторен, хибриден ...). Мерси предварително за отговорите!

Отговорено

Няма проблем!!

Може би,както съм го написал,е подвеждащо! Казвам "Да има проблем..." т.е. "Ако би имало проблем..."! А не - "Да! Има проблем..."

Съжалявам за неяснотата!

Отговорено (Редактирано)

И аз предполагам, че ще работи добре лампа с активни адаптери. Единственото нещо, което ме притеснява, е дали активните адаптери на някои производители нямат прекалено ясни високи честоти, които евентуално да причинят "over-bright" ефект с усилвателя, и да звучи неестествено ярък с тях.

Моля, ако някой има опит с активни адаптери, и лампова апаратура, да сподели. Както писах, бях правил едни адаптери, които бяха с вграден предусилвател с ниско изходно съпротивление, и в лампова апаратура, не знам защо, звучаха много зле, в сравнение със същите адаптери, без електроника.

Деляне, ако имаш възможност, е най-добре да пробваш с конкретна апаратура, според мен. Но иначе EMG и Бартолини, например, не са фирми от вчера, и би трябвало да няма проблеми с техните адаптери.

Редактирано от Evtim Djerekarov