Jump to content
Българският форум за музиканти

Пасивна и активна електроника


Delyan

Recommended Posts

Нормално ли би било ако включиш китара с активна електроника в китарен амп да се получат някакви проблеми, а при пасивна електроника да няма проблеми? Има ли значение ампът лампов ли е, хибриден, транзисторен ...? Има ли нещо по-специално, което трябва да се знае при ползване на активна електроника?

Оснвният въпрос за мен се върти около "напасването" на тип електроника и китарен амп ако въобще има такова нещо.

 

Мерси предварително за отговорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм запознат(не много) няма да има проблеми,но изходняи сигнал на активната електроника е по-голям и на някои усилватели има входове за висока и ниска чувствителност или иначе казано за силен и слаб сигнал.

Някои хора умишлено бучат активни адаптери във входа с висока чувствителност за повече гейн.

Иначе ако няма 2 входа пак не виждам пречка,освен че ще имаш повече гейн.

 

Ако греша-нека някой ме поправи. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип съм пробвал с правени от мен активни адаптери, и в транзисторни устройства звучеше убийствено, но с лампови ампове нещо не се подкефих въобще как звучеше, на клийн беше върха, на с драйв се омазваше положението. Разбира се, моите активни адаптери имаха доста добре изразени високи честоти в сравнение с пасивните адаптери, което може би беше причината, или пък имаше несъответствие в импедансите.

От собственика на ламповите ампове чух, че и с адаптери EMG се получавало нещо подобно на тях, но доколко е вярно не знам, не съм чувал как звучат амповете с EMG.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да има проблем с активна китарна електроника(разбира се предвидена,изработена и пригодена за целта),или активен адаптер( - пак същото уточнение),означава,да има проблем и с всяко едно педалче боцнато пред усилвателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@docc, моля те, сподели повече информация за характера на проблема и какви възможности за решаването му има. Също проблемът зависи ли от типа амп (лампов, транзисторен, хибриден ...). Мерси предварително за отговорите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем!!

 

Може би,както съм го написал,е подвеждащо! Казвам "Да има проблем..." т.е. "Ако би имало проблем..."! А не - "Да! Има проблем..."

 

Съжалявам за неяснотата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз предполагам, че ще работи добре лампа с активни адаптери. Единственото нещо, което ме притеснява, е дали активните адаптери на някои производители нямат прекалено ясни високи честоти, които евентуално да причинят "over-bright" ефект с усилвателя, и да звучи неестествено ярък с тях.

 

Моля, ако някой има опит с активни адаптери, и лампова апаратура, да сподели. Както писах, бях правил едни адаптери, които бяха с вграден предусилвател с ниско изходно съпротивление, и в лампова апаратура, не знам защо, звучаха много зле, в сравнение със същите адаптери, без електроника.

 

Деляне, ако имаш възможност, е най-добре да пробваш с конкретна апаратура, според мен. Но иначе EMG и Бартолини, например, не са фирми от вчера, и би трябвало да няма проблеми с техните адаптери.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.