Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Отиди в няколко магазина, пробвай различни китари ипредцени какво ти харесва, и какво-не. Иначе никой не може да знае дали тази китара е подходяща точно за теб.

По принцип какво имаш намерение да свириш с нея. Питам, защото универсални китари едва ли има.

Отговорено

Ами си купи такава преди две седмици и сега май и изгоря единия адаптор, защото свири като акустична китара, а е нагласена на мн мощен дистер.Иначе само заради това се чудя.Защото съм свирил на нея и много ми харесва.Само не знам дали е качествена

Отговорено (Редактирано)

Не може да изгори адаптера, освен, ако не го вържеш към контакта(и ще замирише на разтопена пластмаса:greenangel:). Може евентуално от удар да му се скъса намотката, и да се повреди, но не и от нормално свирене.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

По принцип не трябва да се показва никаква медна жичка. Ако се скъса, трябва или да се пренавие адаптера, или - нов.

А как е успял твоя приятел да накара жичката да се покаже?

В общи линии взимай китара, която си харесаш. Китарите под 100лв(да не кажа и под 1500) не са с върховно качество.

Аз лично бих ти препоръчал ямаха - според мен най-готините китари в ниския и средния клас.

Отговорено

Много лоша работа.Той яко се е сдухал.А нов адаптор едва ли ще му сложат.Тя китарата няма гаранция ма му казаха да я занесе ако има проблем.И дано да няма.Купи си я от малкия цум

Отговорено (Редактирано)

Нов адаптер като този струва 30-40 лева(ако не и по-малко), така, че няма какво толкова да се сдухва - да не струва 20000 тая китара, или пък да е неповторима?

Отговорено

Ами свирил е прав и сърсем нормално.Някакви петици със заглушаване на дясната ръка.Никакви удари нищо такова.А аз само като я видях тази китара и се влюбих.Вади много плътен и мощен звук.А я и да те питам още нещо.Нормално ли е като допреш периферията на адаптора и той да започне да пръщи, а когато си сложиш лявата ръка на грифа, пръщенето спира?

Отговорено (Редактирано)

Не съвсем нормално, но е често срещано явление.

Разгледай и ямахите за тези пари, няма да се разочароваш.

Та не ми отговори какъв звук търсиш?

Отговорено (Редактирано)

Не аз, свиря на малко попроменена българска китара Puldin.

Иначе, тия, дето ги слушаме свирят с китари за поне 10 пъти пo 500лв, та, няма какво чак толкова да взимаш нещата много присърце - нали тази китара ще ти е за упражнения, и учене все пак?

Ямаха просто съм забелязал, че имат доста точна изработка.

Отговорено

Аз гледах и една Yamaha за 357лв тремолото и беше по-дървено от на Ibaneza а и Ibaneza e с 24 позиций.Общо взето това бяха май най-големите разлики