therealbadmadafaka Отговорено Ноември 12, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 12, 2015 Друго, което ми се върти в главата е да си взема нов Гибсън бридж, който се продава без канали в седлата (трябва сам да си ги пилиш) и да го сложа така директно, без да оформям каналите, което ще даде милимунда височина над ръба. Обаче пък не се знае как ще стоят струните и дали изобщо ще бъдат стабилни без тези процепчета в бриджа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Akerfeldt Отговорено Ноември 12, 2015 Share Отговорено Ноември 12, 2015 (Редактирано) Колега, защо ти е? Моето LTD Deluxe го има този проблем и за мен не е проблем. От чисто естетическа нужда ли ти се трошат пари? И моята китара е сериозна, макар аз да съм посредствен дрънкач. Но ... де да знам, щом върха на средния клас китара го има, значи не е болка за умиране. Едва ли хората, които са го проектирали не са го забелязали. Мен ако питаш, свири си с кеф и недей налива кинти P.S. купи си компенсиран нът за тия пари, вместо да сменяш бриджа. Не е коооой знае каква разлика, но все пак я има и акордите излизат по-добре на първите прагчета. Аз това LTD затова го и купих - заради нъта и лекотата и удобствата на тялото, не е заради електроника и ключове. Шектърът ми е почти същата китара, но с друга форма на грифа, по-тежък е и ми звучи малко кофти на акорди заради стандартния нът, а аз хич не обичам да ми звучи кофти. Редактирано Ноември 12, 2015 от Akerfeldt Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
therealbadmadafaka Отговорено Ноември 12, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 12, 2015 От естетична гледна точка бриджа в момента изглежда отвратително ожулен и надран, а по-дразнещото е, че под ожулването забелязах един характерен цвят на мед който издава долнопробна сплав като материал на бриджа... Затова почти съм прежалил цената на един нов, по-качествен като материал бридж. Ще е добре и да се реши това с опирането все пак. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hondo Отговорено Февруари 27, 2016 Share Отговорено Февруари 27, 2016 Аз имах същият проблем с ESP LTD H - 101 и изпилих бриджа отзад където опират . Но взех този бридж и проблеми няма никакви. http://www.ebay.co.uk/itm/Tune-O-Matic-style-chrome-roller-bridge-/161873231087?hash=item25b0657cef:g:TOAAAOSwl9BWMkw2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
therealbadmadafaka Отговорено Февруари 29, 2016 Автор Share Отговорено Февруари 29, 2016 Тази тема я бях забравил, но хубаво за повдигането и - тъкмо ще дам инфо как аз оправих нещата... Първо и аз пробвах с някакъв подобен еФтинджос "ролер" бридж и впечатленията ми са силно негативни - въпреки теорията зад този тип бриджове, състейна драстично намаля и изобщо нещата не се усещаха ОК. След преглед от по-опитен в ремонтите от мен човек (любител-лютиер ако мога така да се изразя), смених въпросния бридж (който според човека беше с радиус, различен от радиуса на грифа, въпреки, че трябваше да е същия) с Гибсън ABR, който с минимално доработване пасна на оригиналните постове (той е с много малки дупки с едни винтове, които се захващат директно в дървото и заради тези малки дупки пасна на оригиналните постове, които бяха доста по-тънки от разпространените ТОМ бриджове). След това нещата рязко си дойдоха на мястото и първоначалния "проблем" с опирането на струните в ръба също изчезна, защото ABR доста е по-тесен от другите ТОМ бриджове. И те така - ако някой е тръгнал да решава подобна драма, да знае един възможен (не съвсем евтин) начин... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts