gpav Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 По принцип аз пея в хор.Записах се щото знаех че щее полезно(четох в един учебник)Имам приятел пианист ама ще походя малко на пиано.
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Ами по принцип, щом пееш в хор, надявам се имаш поне елементарни познания за нотите, гамите и т.н. По принцип, тона, когато натиснеш 12-то прагче на китарата трябва да е точно една октава по-висок от тона на съответната свободна струна, Ако не е точно, значи съответната струна ща звучи фалшиво.
gpav Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Мерси ще я проверя преди да я купя! По принцип ,г-жата ми ни занимава главно с пианото пък аз още не съм свикнал и леко се заблуждавам ама ще се оправя!! Редактирано Декември 12, 2006 от TheWhiteGhost
Achiles Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Ако не можеш да се довериш на слуха си вземи си един тунер или искай от магазина да ти дадат. Аз моя Стаг си го купих от Малкия ЦУМ. Там имат голяма колекция от Стагове. Те май основно това и продават.
Metanoia Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Ако не можеш да се довериш на слуха си Начинаещ не би трябвало да се доверява на слуха си, независимо, че е пял в хор, свирил на пиано и т.н. (е, ако е свирил на цигулка сигурно ще може), освен ако няма абсолютен слух, какъвто най-вероятно колегата няма. :violin:
Socket_A Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 (Редактирано) там където ходя да се уча има такъв тунер и там си я настройвам моята ако си самоук ще трябва да се свържеш с някой дето свири отдавна според мен и също така искам да попитам за моята добра ли е?? за 400 лева я взех има изход за стерео и за канон Редактирано Декември 13, 2006 от Socket_A
lizardman Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Ако не можеш да се довериш на слуха си Начинаещ не би трябвало да се доверява на слуха си, независимо, че е пял в хор, свирил на пиано и т.н. (е, ако е свирил на цигулка сигурно ще може), освен ако няма абсолютен слух, какъвто най-вероятно колегата няма. :violin: тоя абсолютен слух не се ли развива с години наред, като си натройваш инструмента всеки ден? стига с тая природа, тя не дава толкова много
gpav Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 (Редактирано) Сега като си я взема ще тръгвам на уроци и смятам много ама много да се упражнявам, защото всичко е в многото свирене :guitar: Редактирано Декември 13, 2006 от TheWhiteGhost
gpav Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Значи Stagg-овете са яки китари. Ако искаш влез в сайта на групата ни да чуеш. Аз имам същия Stagg, като пича дето е дал снимката. Разбира се в студиото е записван с микрофон, но и през пулта да го включиш звучи много прилично. Иначе цената му 270 лв. но определено си заслужава парите.Само да те предупредя, Стаговете са хубави китари ,но внимателно ги подбирай, че често има такива с фабрични дефекти. Намериш ли си идеален Стаг, дълго време няма да имаш грижи. Ако сайта на бандата е този ,който си посочил като личен . Този ли е
zombie_ Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Аз също съм начинаеща и такава китара си купих.Същата като снимката дето беше сложил, ама др. цвят. За начинаещи е добра, после като позадълбочиш вече може нещо по-велико да си вземеш. Не че Стаг-а не е добра, а според мене е от най-обикновените от които се очаква най-малко.И при покупката задължително да я провериш, щото аз не го направих и си понасям последствията.Айде и успех в начинанието
gpav Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 Мерси !!! Да попитам като поискам тунер във магазина каква да правя?? Някой може ли да каже не можели да каже някакъв магазин в Пловдив??
hellsing Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 ... братле зарежи я тая акустичка... в техномаркет можеш да си закупиш пакет за начинаещи китаристи, а именно JumpStart пакета на Behringer за 233 лв. ... пакета включва: ел. китара, 15 ватово кубе, калъф, ремък, кабел и перца (с две думи всичко което ти трябва кат начинаещ)... взимаш си тоя пакет и пак си отиваш на курсове... все пак ел. китарата си е ел. китара тук мойш да скифаш за ко точно стаа въпрос: http://www.behringer.com/GUITAR-PACK/index.cfm?lang=ENG
gpav Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 (Редактирано) 233 лв Ама не е лошо Редактирано Декември 16, 2006 от TheWhiteGhost
hellsing Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 ... ми ко да ти кажа братле ако наистина си решил да се занимаваш с уроци по китара и т.н. аз мога само да те посъветвам да се насочиш към ел. китарките... просто според мен нема смисъл да дадеш толкова пари за акустичка която така или иначе след време ще решиш да смениш с електрик... тфа все пак си е мое лично мнение и определено не искам да те подстрекавам да не си взимаш акустик ако твърдо си се решил на това
PRIMO Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 за тая китарка Behringer има темичка - с две думи не е читава, поне аз с такова впечатление останах.
Recommended Posts