Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор на китара?!


Stoicho

Recommended Posts

Здравейте хора,аз съм доста нов тук,но от доста време вече следя форума и го намирам за доста интересен и полезен :) а сега на съществения въпрос:След доста дълго ровене,четене и тн...реших да си купя класическа китара и да се запиша на уроци и сега въпросът е каква да си взема,защото както казах аз никога до момента не съм свирил,парите които мога да отделя за момента са мах. 200лв.Онзи ден ходих в dynacord и там ми предложиха 2 класически за около 150-60лв. марката беше Stagg.Какво ще кажете по въпроса?

 

Благодаря Ви предварително!!!

 

Стоян :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

аз съм пробвал акустичен стагг и според мен за тез пари звучат добре..така или иначе сега 6те започва6 така , че ако има6 и приятел китарист които да пробва китарките и да ти каже коя да вземе6 6те е най-добре.Аз бих си купил стагг за6тото имам ел. китара на съ6тата марка и съм доволен мн. дори я бях сравнил с на един приятел скуаяра и моита звуче6е мн. по добре , но все пак ти иска6 класическа така , че по моя преценка стагг е добро начало (и да си вземе6 със наилонови струни!) :rolleyes:

Редактирано от TheRipper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TheRipper,Благодаря за бързия отговор,иначе точния модел е C546 :) ,а приятели китаристи нямам,повечето са пианисти и барабанисти :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така понеже доста време никой не отговори аз си намерих някои информации в нет-а 1-вата C510 e за малки деца,С530 е за 10+,С542 е стандартен размер класическа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи аз също сам нов и сега ми предстои да си взема първата китара :)

И сам си набилязъл една акустична :)

 

Какво ще кажете:

http://www.camerton99.com/kitari/SW201BK.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи Stagg-овете са яки китари. Ако искаш влез в сайта на групата ни да чуеш. Аз имам същия Stagg, като пича дето е дал снимката. Разбира се в студиото е записван с микрофон, но и през пулта да го включиш звучи много прилично. Иначе цената му 270 лв. но определено си заслужава парите.

Само да те предупредя, Стаговете са хубави китари ,но внимателно ги подбирай, че често има такива с фабрични дефекти. Намериш ли си идеален Стаг, дълго време няма да имаш грижи. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи трябва да внимавам за дефекти? Аз писах за да ви поискам мнението защото в този форум има много хора ,които наистина разбират!! :D

 

 

Много наскоро четох много добри мнения за Стаг-овете и се насочих към тази марка.

Редактирано от TheWhiteGhost
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да я купиш внимателно провери дали е вярна. Аз докато си избера моята попаднах на две, който фалшивееха. Иначе 2-ра година я ползвам и нямам никакви грижи. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако имаш верен слух, може и да знаеш кога една китара е вярна, и кога - не. Ако нямаш - походи на солфеж, и малко уроци по пиано.

 

Стаг са прилични китари за парите си, в никакъв случай не са върха на китарите, но и цените им не са въобще високи.

 

Ако китарата е за метални струни - свири само с метални(и то с размерът струни, подходящ за нея).

Ако е за нейлонови, в никакъв случай не слагай метални.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.