Stoicho Публикувано Декември 6, 2006 Публикувано Декември 6, 2006 Здравейте хора,аз съм доста нов тук,но от доста време вече следя форума и го намирам за доста интересен и полезен а сега на съществения въпрос:След доста дълго ровене,четене и тн...реших да си купя класическа китара и да се запиша на уроци и сега въпросът е каква да си взема,защото както казах аз никога до момента не съм свирил,парите които мога да отделя за момента са мах. 200лв.Онзи ден ходих в dynacord и там ми предложиха 2 класически за около 150-60лв. марката беше Stagg.Какво ще кажете по въпроса? Благодаря Ви предварително!!! Стоян
TheRipper Отговорено Декември 6, 2006 Отговорено Декември 6, 2006 (Редактирано) аз съм пробвал акустичен стагг и според мен за тез пари звучат добре..така или иначе сега 6те започва6 така , че ако има6 и приятел китарист които да пробва китарките и да ти каже коя да вземе6 6те е най-добре.Аз бих си купил стагг за6тото имам ел. китара на съ6тата марка и съм доволен мн. дори я бях сравнил с на един приятел скуаяра и моита звуче6е мн. по добре , но все пак ти иска6 класическа така , че по моя преценка стагг е добро начало (и да си вземе6 със наилонови струни!) Редактирано Декември 6, 2006 от TheRipper
Stoicho Отговорено Декември 6, 2006 Автор Отговорено Декември 6, 2006 TheRipper,Благодаря за бързия отговор,иначе точния модел е C546 ,а приятели китаристи нямам,повечето са пианисти и барабанисти
TheRipper Отговорено Декември 6, 2006 Отговорено Декември 6, 2006 http://www.camerton99.com/kitari/c546.jpg за това ли става на вапрос? аз преди я бях харесал зарад цвета
Stoicho Отговорено Декември 6, 2006 Автор Отговорено Декември 6, 2006 Да точно тази То и на мен заради цвета ми хареса най-много
Stoicho Отговорено Декември 7, 2006 Автор Отговорено Декември 7, 2006 А каква е разликата между следните Stagg-ove: C510,C530,C542 и C546 oсвен цената? Благодаря
Stoicho Отговорено Декември 7, 2006 Автор Отговорено Декември 7, 2006 Така понеже доста време никой не отговори аз си намерих някои информации в нет-а 1-вата C510 e за малки деца,С530 е за 10+,С542 е стандартен размер класическа
gpav Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Значи аз също сам нов и сега ми предстои да си взема първата китара И сам си набилязъл една акустична Какво ще кажете: http://www.camerton99.com/kitari/SW201BK.jpg
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Като за начало те урежда идеално.
gpav Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) А с найлонови струни ли да я мъча тази китара ?? Редактирано Декември 12, 2006 от TheWhiteGhost
Achiles Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Значи Stagg-овете са яки китари. Ако искаш влез в сайта на групата ни да чуеш. Аз имам същия Stagg, като пича дето е дал снимката. Разбира се в студиото е записван с микрофон, но и през пулта да го включиш звучи много прилично. Иначе цената му 270 лв. но определено си заслужава парите. Само да те предупредя, Стаговете са хубави китари ,но внимателно ги подбирай, че често има такива с фабрични дефекти. Намериш ли си идеален Стаг, дълго време няма да имаш грижи.
gpav Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Значи трябва да внимавам за дефекти? Аз писах за да ви поискам мнението защото в този форум има много хора ,които наистина разбират!! Много наскоро четох много добри мнения за Стаг-овете и се насочих към тази марка. Редактирано Декември 12, 2006 от TheWhiteGhost
Achiles Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Преди да я купиш внимателно провери дали е вярна. Аз докато си избера моята попаднах на две, който фалшивееха. Иначе 2-ра година я ползвам и нямам никакви грижи.
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Ами ако имаш верен слух, може и да знаеш кога една китара е вярна, и кога - не. Ако нямаш - походи на солфеж, и малко уроци по пиано. Стаг са прилични китари за парите си, в никакъв случай не са върха на китарите, но и цените им не са въобще високи. Ако китарата е за метални струни - свири само с метални(и то с размерът струни, подходящ за нея). Ако е за нейлонови, в никакъв случай не слагай метални. Редактирано Декември 12, 2006 от Evtim Djerekarov
Recommended Posts