Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

http://www.musiciansfriend.com/product/Yam...-Set?sku=444624

Експреса е с тризонов соло барабан (роланда е двузонов, но пък е 10, а не 8 инча и е меш). Чинелите са му с две зони като на роланда, но той е и по-скъп. Експреса преди две години беше към 2300 в Динакорд.

Пробвай! Накарай ги да ти обяснят кое с колко зони е и пак пробвай! Ако ще свириш с кардан ги пробвай с кардан провери дали е достатъчно силна касата. Какво имам предвид. Когато си с един педал топката удря точно в център и силата е ОК. С кардан, обаче понеже топките са двете не се удря в центъра и звука е по-тих.

Изказвания като "Роланда си е роланд!", както и "Ямаха си е ямаха!" си ги пускай покрай ушите.

А и идеи се пише с и, а не с й. Сори за правописа.

Отговорено

TD3 го пробвах с кардан (някаква Tama Iron нещо си) и си беше о.к. сякаш.

Принципно съм голям фен на Ямаха, но смятам да погледна обективно на двата варианта.

Дано утре да успея да отида до Динакорд :D

Отговорено (Редактирано)
^ Много ценно! (и двата поста) :)

Днес ходих до xxxx. Roland TD3 е около 2040 лв, Roland TD6 е 2999 лв. Тези цени до колкото съм наясно са съизмерими съответно с DTEXPLORER и DTEXPRESS на Yamaha. Утре ще се пробвам да отида до Динакорд да видя/пробвам Ямахите и да си запиша и техните цени.

Ще обърна внимание на нещата които си отбелязал като гледам Ямахите.

Падчето за соло барабана е определено много готино при Роланд - днес го пробвах отново и ме изкефи страшно. Другите падове (алтовете) изглеждат много подобни на тези на Ямаха. Мен също ме кефи, че чинелите на Роланд са кръглички, но предполагам, че е въпрос на време да се свикне и с трапецовидните на Ямаха.

Пробвах да се свържа по ICQ с shaym, но за съжаление не ми се отдаде, щеше да е много ценно ако и той сподели какво го е накарало да предпочете Yamaha.

сега и аз да дам моето скромно мнение:

зна4и аз свиря с експлорър от 5 месеца и съм доволен!

но между експрес и експлорър избирам експрес.

значи в експлорер има6 32 готови сета и можеш 10 ти да направи6.при експрес са 80.3-зонов пад за барабан4е а останалите са 2-зонови,експлорър са с 1-зонови падове.аз свиря с кардан и усещането не е като на акустични барабани.

аз бих ти предложил експрес 3 или роланд ТД6 но ако ти трябват само за вкъщи вземи експлорер.аз със мойте свиря и по клубове защото тъкъв саунд ми трябва за ретро,поп ,денс ако мисли6 да свири6 метъл с тях пак ти казвам експрес имат доста по реалити саунд.аз моите мисля по нататък да ги продавам от скромната цена 1400лв с .нови са 1680 лв

Редактирано от shaym