Jump to content
Българският форум за музиканти

stinat

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

stinat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=75&st=0 Това може да ти е от полза http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry195009 и по принцип всички са динамични.
  2. В xxxx има Роланд ТД-6, който можеш да пробваш, но той е една идея по-добър от тези Yamah-и.
  3. Сори отново. В Динакорд бях пробвал експрес, а не екслорер. Експлорера ме изкефи повече.
  4. http://www.musiciansfriend.com/product/Yam...-Set?sku=444624 Експреса е с тризонов соло барабан (роланда е двузонов, но пък е 10, а не 8 инча и е меш). Чинелите са му с две зони като на роланда, но той е и по-скъп. Експреса преди две години беше към 2300 в Динакорд. Пробвай! Накарай ги да ти обяснят кое с колко зони е и пак пробвай! Ако ще свириш с кардан ги пробвай с кардан провери дали е достатъчно силна касата. Какво имам предвид. Когато си с един педал топката удря точно в център и силата е ОК. С кардан, обаче понеже топките са двете не се удря в центъра и звука е по-тих. Изказвания като "Роланда си е роланд!", както и "Ямаха си е ямаха!" си ги пускай покрай ушите. А и идеи се пише с и, а не с й. Сори за правописа.
  5. Сори, забравих. Електронните барабани не са чак толкова безшумни. Ако си в съседната стая няма да можеш да спиш. Съседката ми отдолу се оплаква вече два пъти. Подозирам, че е главно от педалите и вибрациите, които се предават по стойката. Ще съм благодарен на колегите за идей за обезшумяване на барабаните "отдолу".
  6. Express или Td3? Аз имах същата дилема. Ето защо избрах TD3: - Dual Trigger Pads - различен звук в зависимост от това дали удряш върху пада или ръба. Така соло барабана има основен звук и звук симулиращ удар по обръча, както и комбинация от двете, ако удариш едновременно и двете. - Същото важи и за чинелите. Можеш отгоре да ти е райд, а като го "засечеш" да ти е краш например или каквото си избереш. - Някои райд настройки са велосити сенситив. Тактуваш на райда и ако го удариш с по-силно звучи като удар по самата капачка; - Чинелите, фуса и соло барабана могат да се заглушават. Удряш, хващаш го и млъква. Роланд ги наричат "Фули Чокабъл"; ...а и приличат на истински чинели - не на парче пица от лев и двайсе; - Соло барабана е с меш хед (това бялото) - нещо като плат, което е абсолютно безшумно. Моят комплект го купиш миналото лято и тогава още ги продаваха с обикновен пад(pd-8 - каквито са аутовете) за соло барабан и фус. - Бяха ги пуснали в мюзишънсфренд за 699$ (модели, който са били мостри или върнати от клиенти, инспектирани от роланд и опаковани отново за продажба). Нямаха драскотина. Никъде! Не знам предисторията им. Преди да ги купя бях гледал филмчета от сайта на роланд. Не бях ги пробвал. Бях пробвал обаче експрес на ямаха и много се изкефих. Ако сега можеше да ги чуя пак бих казал кое звучи по-добре. Но поради гореспоменатите хардуерни предимства на роланд... И въобще не съжелявам. В Динакорд можеш да чуеш екплорер, които се водят за по-добри от експреса. Пробвах ги веднъж, но дали беше от слушалките, дали от настройки ми се сториха много зле. Дори да оставим кофти саунда.... Динамиката им беше много зле.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.