DaftFunk Публикувано Февруари 17, 2005 Публикувано Февруари 17, 2005 Ако това е стандартна квинта : e|---------------- B|---------------- G|----5----------- A|----5----------- D|----3----------- E|----------------- Ето тази звучи брутално и се спазва същата тоналност като по-горе e|-------------- B|-------------- G|-------------- A|----5--------- D|----3--------- E|---- 3--------- Идеята може би ще се хареса все на някой който не я е пробвал Цитирай
antonium Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 второто е кватра да звучи яко ползвам ги здраво Цитирай
Shakesbeer Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Ако това е стандартна квинта : e|---------------- B|---------------- G|----5----------- A|----5----------- D|----3----------- E|----------------- Ето тази звучи брутално и се спазва същата тоналност като по-горе e|-------------- B|-------------- G|-------------- A|----5--------- D|----3--------- E|---- 3--------- Идеята може би ще се хареса все на някой който не я е пробвал Объркал си Ла и Ре струните... Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 18, 2005 Автор Отговорено Февруари 18, 2005 Ми нормално ... аз ако не объркам нещо няма да съм аз ахахах Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 18, 2005 Автор Отговорено Февруари 18, 2005 второто е кватрада звучи яко ползвам ги здраво Не знаех че и се вика "кватра" мерси за инфото .. то за това човек чете елементарна теория на музиката де ... ама кой да чете.. Цитирай
Joys Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 Hypocrisy на кавъра на Slayer - Black Magic на лежащите акорди 3,4 път го правят така. И наче е много яко за подчертаване на някакъв момент където се включват барабани или другата китара да свири с кварти, докато първата кара на квинти. Ползвам го често. :guitar: Цитирай
antonium Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 (Редактирано) второто е кватрада звучи яко ползвам ги здраво Не знаех че и се вика "кватра" мерси за инфото .. то за това човек чете елементарна теория на музиката де ... ама кой да чете.. кварта де. то ако не сбъркам някъде - не съм аз Joys ако групата е с една китара тия кварти пак звучат добре Редактирано Февруари 19, 2005 от antonium Цитирай
Shakesbeer Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Когато се правя на китарист ги използвам като свиря високи тонове (примерно Ла на четвърта струна я изсвирвам Ми на пета и Ла на четвърта) щото да звучи по тежичко Цитирай
Guest Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Добре де, мисля че във Рок Дисциплин на Петручи, частта където говореше как се образуват акордите, Ако, тва е пауър акорда До (С5) E--- B--- G--- D--5 A--3 E--- то : Е--- B--- G--5 D--5 A--3 E--- ще е пауър акорда До, само че с добавено До, което е в следващата октава, или нещо подобно, а пък E--- B--- G--- D--5 A--3 E--3 Трябва да е акорда До, 'with G in the bass', т.е. С5/G И действително по-тежко звучи отколкото просто С5, т.е. пауър акорда До Доколкото помня, Петручи така го беше обяснил....пък може и да съм объркал някъде ся .. :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 Само не разбирам защо говорите за това като някакво чудо на теорията при положение, че е страшно елементарно. А иначе "квартата" не е нещо чак толкова яко, защото е доста странно да твърдиш, че в акорд, който и най-високата (в случая най-възприемаща се от ухото) са Г е всъщност акорд от Ц. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 А ако толкова не ви се врири пауър корд свирете: D А 3 Е 3 демек само Ц и Г мене ме кефи НО зависи много от диста (то и за другите зависи от Диста, даже като се замисля ефектите с ефектите на Jovi ме е кефело много Цитирай
Glacierise Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 (Редактирано) Toва е просто добавяне на 5та степен в баса. Много добре звучи с дист, защото получаваш 2 интервала едновременно(кварта и квинта), от което идва плътността. Пробвайте и с добавяне на минорна 4та, 6та или седма. Големи изродии стават Па не ми се пише таб, дееба. Сещате се как е, нали Редактирано Март 1, 2005 от Glacierise Цитирай
Joys Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Сещаме се. С експериментиране с интервалите стават наистина яки неща. :guitar: Цитирай
eXile Отговорено Март 6, 2005 Отговорено Март 6, 2005 На това "До, 'with G in the bass', т.е. С5/G" не му ли се викаше по музикантски К64? Квартсекст акорд? :think: Цитирай
Recommended Posts