Jump to content
Българският форум за музиканти

Споделете ...


Shagrath

Recommended Posts

Аз почнах някъде на 16 при една позната на майка ми от хоровата капела. Тя трябваше да ме преслуша няколко пъти и да каже имам ли глас за оперна певица. Истината е, че ако майка ми не ме беше насочила, а тя е музикант, сигурно никога нямаше да се занимавам с пеене. Та да се върнем към моите първи стъпки. Да, оказа се, че в мен дреме един мецосопран.

След време се преместих при преподавателка от Академията, но тъй като тя се пенсионира, ме прехвърли при сегашната ми преподавателка, за което съм безкрайно щастлива. Смело мога да твърдя, че сега получавам насоки в пеенето, каквито получават младите певци на запад. Преди 1 седмица някъде отидох само на един урок (ей така, колкото да видя за какво става дума) при една певица - Марияна Карпатова, която преподава в Америка оперно пеене. Та на този урок се говореше за абсолютно същите неща, който ми обяснява моята преподавателка, но изказано с други думи. А в Америка един урок е някъде 80$ на час.

И така, сега се готвя за изпитите в Академията. Миналата година кандидатствах и се класирах втора, но не ме приеха - имаше бройка за една само.

Редактирано от Benny Exclusive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.