Atari Публикувано Февруари 17, 2005 Публикувано Февруари 17, 2005 (Редактирано) Здравейте, Имам едина доста стара глава '71-'73 Fender Bassman 50 Silverface и искам някой да я види да и направи профилактика така да се каже. Аз вообще не съм навътре със техниката, но колкото и да е бедна от към възможности (има само волуме високи и ниски) - звукът и е чудесен. Използвам я за китара въпреки, че май е правна и за двете, но звучи много по-добре с китара, от колкото с бас. Предполагам ако се погледне от специалист и се сменят лампите ще звучи много по-добре, но нямам представа къде да намеря специалист. Главен проблем е доста силния брум... което е нормално за лампов усилвател, но барем да не е толкоз силен... Всъщност тази глава е видяла доста като я гледам, а и интересното е, че е с 2 лампи ЕЛ34, а не стандартните фендерски 6Л6:wow:, дали вообще може да се слагат Ел34 на мястото на 6л6 или е доста модифицирана главата? По принцип рядко използвам жици, харесвам ретро звука..., а след като я чух с един Стратокастър разбрах, че това, е което искам. И съм склонен да я взъстановя, пък, ако намеря някой разбиращ да ми направи модификации даже и това. Ще съм благодарен, ако някой може да ми помогне и дори ако някой е притежавал подобно нещо - да ми сподели впечатления... ето картинка как изглежда (не мойта, но е същата): Редактирано Февруари 17, 2005 от Atari Цитирай
wolfgang Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Всъщност тази глава е видяла доста като я гледам, а и интересното е, че е с 2 лампи ЕЛ34, а не стандартните фендерски 6Л6:wow:, дали вообще може да се слагат Ел34 на мястото на 6л6 или е доста модифицирана главата? промяната е възможна с елементарна модификация - защото пиновете на 2-те лампи не съвпадат като подреждане тези усилватели първоначално са правени за бас китара, но след като е било констатирано отличното им свирене с нормална такава - почна ли са да ги произвеждат за последните :-) профилактиката е задължителна! електролитните коднедзатори са пасивният елемент, който има живот и се износва - доста вероятно е да бръмчи заради тези, които филтрират захранването. с удоволствие бих ти направил профилактика (имам и схемата), но не разполагам с никакво време ... Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 OFF брех,колко се навъдиха ора които разбират от такива работи!браво!радвам се че има такива тук,във форума :hello: Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Atari, малко съм зает сега, но ако още не си водил ампа на чичо доктор, ако искаш ми прати 1 ПМ след 2-3 седмици да го почистим с прахусмокачката и да му сменим кондензаторите и квот трябва Цитирай
circles Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Пробвай при Владо Балев, той е в час Цитирай
metalhammer Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 ман я дай някави координати на Владо Балев - има ли някакъв сайт или нещо от сорта. Цитирай
Recommended Posts