Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпросчета относно "гиър"-а


Foreigner

Recommended Posts

дано пиша на правилното място..

 

Тъй. От има-няма 8 месеца съм "горд" притежател на ел. китарка. Ще поустна снимка за желаещите да визуализират нещата :) :

 

http://img.photobucket.com/albums/v397/liubo23/equipment.jpg

 

Цена на китарата : 260 лв Цена на кубето : 100 лева

 

Китарата я взех втора ръка, както и кубето.. като цяло за китарата не успях да намеря в нета някакво описание на подобен модел, което ме навежда на мисълта, че грифа може би е сменян - това "Apollo" иначе на главата на грифа стои добре :) като цяло в стил Айбънец китарката, мн съм доволен от нея.

 

Малко думи и за кубето - за цената си според мен нямаше еквавилент, че и запазено си беше, без никакви проблеми. Пък и Маршал-стайл :bravo: В нета четох точно за този модел (G10 MK II) доста добри отзиви като издържливост, звук и качество.

 

Малко странен ще ми е въпросът - какво може да се прави с тая апаратурка ? :P Или просто си дайте мнението за нея :bravo: Също ми е интересно какво може да се подобри по тея неща, ако може ест.. говоря за адаптери, някакви настройки и т.н.

 

Свиря с нея рок, метъл - абе общо взето се опитвам де :bravo: Взех няколко урока навремето с акустиците иии като цяло се "гмурнах" в ел-ката без някаква помощ.. що годе правя нещо :>

 

Абе дайте там няколко мнения, ако може :green: Ще съм ви благодарен :jazzband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С това кубе можеш да си свириш в къщи само,

не става за нещо повече, евентуално с микрофон

в репетиционна може да се ползва.

Китарката не е зле, функционална е и ако се

пипне тук-там(адаптери ,електроника)може

да прозвучи доста добре.

Като се има в предвид че свериш от 8 месеца

на ел.китара този гиър ти е напълно достатъчен

да свириш и да напредваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, техниката, която си си купил става идеално за целите ти в момента - именно за да се учиш да свириш. Пипал съм такава китара, марката си е такава, грифа не е сменян. Такова ампче също съм чувал.

 

Както китарата, така и ампчето са добри за учебни цели, но след години, ако си изпълнят работата(то ест, ако се научиш да свириш добре) ще е по-добре да ги продадеш(или подариш) на някой друг начинаещ. Тялото на китарата не е направено от особено добре звучащ материал, и колкото и адаптери да и сменяш, китарата винаги ще си звучи леко убито(поне на мен така ми звучат тези китари) , но това за момента не трябва да те притеснява, понеже доколкото разбирам, се учиш да свириш. Ампчето също не е нищо особено, но свири, което в случая е важното.

 

Моя съвет е - свири на апаратурата, и когато започнеш да свириш по-добре, и започнеш да чуваш разликата между тази китара, и по-добрите китари, както и разликата в звука на ампчето, и хубавите усилватели - просто си вземи друга апаратура.

 

Аз започнах да свиря на една, макар и добре звучаща, доста очукана и разпадаща се кремона, така, че, както виждаш за момента тази китарка ти върши идеална работа.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отзивите ;) то наистина като се замисля сега, още се уча.. В групата в момента свиря ритъм, но с тенденция за соло.. тая китара за кой от двата поста е "по-подходяща", ориентировъчно да попитам :) Може би е задаван тоя въпрос в друга тема, но да попитам все пак - колко месеца на "обучение" според вас трябват, за да може да се каже наистина, че си китарист :} защото 8 месеца например звучат доста, амаа аз лично не се чувствам мн навътре в материала, още се затруднявам да свиря по-засуканите сола, и имам чувството че ми куца малко постановката, стръмминга и т.н. Даже обмислях дали да не взема още няколко урока, вече за ел. китара..

 

 

Ако знаете линкове от полезни теми тук за такива типове като мен :P , ще ви бъда благодарен да споделите :) Наздраве ;):)

 

 

П.С. Ще си позволя да се обърна към Евтим : ще дадеш ли линк към точно този модел китара, ако знаеш ? Или към ампа (въпреки че бях чел от един сайт за него)..то като цяло е хубаво човек да знае на какво свири :) то и аз не питах мн за историята на вещите, като ги взех :happy: и все пак се бях консултирал с учителя, който одобри покупката. Мерси за съветите ;)

Редактирано от Foreigner
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ За ампа: тук. Той отдавна е продаден, но има инфо.

 

За китарката: доколкото знам, тия Apollo са едни такива потайни, не можеш да намериш нищо в нета за тях. Не са нещо особено, но поне са добре изработени, евтини, не особено претенциозни китари. Имахме в бандата такава китара, не тоя модел, а един друг, който пунтираше BC Rich. Беше доста добра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, за времето при всеки е индивидуално.......каво искаш да ти кажат хората - "свири 7 месеца и ще си се научил!?????" няма такова нещо!!!!!!!Обръщай по-голямо внимание на свиренето а не на прогнози, мисли кога ще се научиш и т.н. и тогава ще се научиш.Както казват ключа е в теб!Аз лично свиря от 8-9 години на китара и знам че никога няма да се науча и винаги ще има още какво да уча на този инструмент.Практика му е майката!СВИРИ!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип един добър професионалист в дадена област става такъв на базата на дългогодишният си целодневен опит в определена сфера. Недей да си въобразяваш, че ще станеш страхотен китарист със свирене когато си на кеф, и подрънкване с групата - най-вероятно няма. Аз свиря около 2-3часа на ден от около 5 години, и не мога да кажа, че наистина съм добър китарист. За да си добър, трябва да имаш добра техника на свирене, добро тоноизвличане, украшения, и добри познания по музикална теория, както и приложението и върху грифа на китарата. Освен това, добрите музиканти(с които поне аз ъм имал контакт) имат и репертоар от стотици, понякога и хилядипесни в най-различни музикални стилове, които нали се сещаш с колко труд се научават:).

 

В общи линии погледни нещата така - има хора, които свирят по един час на ден, има и хора, които свирят по цел ден. Кои е по-вероятно да станат по добри???

 

Като ти гледам годините, можеш да си позволиш да свириш поне по 5 часа на ден. Но не свири едни и същи неща, а свири упражнения за разсвирване, техника, измисляй си упражнения са всичко, което виждаш, че ти куца. Старай се да правиш всичко така, че да използваш най-късите и слаби възможни движения, така, че да можеш да постигнеш максимална скорост без умора(но без да убиваш динамиката на свирене, когато се изисква да се постигне някаква емоция с по-рязко и грубо свирене на моменти, подръпвай по-силничко от време на време струните).

Започвай бавно, после забързвай. Ако свириш нещо погрешно или зле 300 пъти, не можеш да очакваш, че на 301-вия път ще прозвучи страхотно.

Не свири само с дисторшън, опитай се да изкарваш звук от китарата и с много малко драйв, или на чисто. Не зацикляй на дадено упражнение, просто го прави, след това направи друго, след това почини няколко минути, след това пак прави упражнения, и след час - два, изсвири 1-2 парчета, след това пак упражнявай - научи поне основите не хармонията, научикак звучат интервалите и акордите.... дълго е за обяснение.

 

За китарата - нямам никаква идея за линк, просто съм свирил на такава.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, благодаря и за тези съвети, прав си, само дето наистина не отделям мн време, иначе като ми се отвори малко "прозорец",имам поне час свирене нон-стоп...

 

някой ще може ли да ми прати ГП-файлове за упражнение ? или нещо подобно - liubo_ldy@abv.bg Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намери си отнякъде някакви видео уроци - за пример ще ти дам на John Petrucci - Rock Discipline. Много са яки, защото показва от супер елементарни упражнения много бавно, до много бързи и технични - много бързо. Иначе ако не те кефи да учиш много как се свири - вземи си некакви камиончета или процесор, с които китарата ти да звучи хубаво и мажи яко солата после - важното е тебе да те кефи. :blink:

 

А ако искаш да се научиш да свириш - първо преди "тренировка" почваш: масажи, разтягания на крака, ръце; гамички - супер бавно и постепенно с метроном по-бързо, после по-сложни упражнения и... накрая - получаваш телефонно обаждане за покана да свириш в следващото турне на G3 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.