Foreigner Публикувано Декември 3, 2006 Публикувано Декември 3, 2006 дано пиша на правилното място.. Тъй. От има-няма 8 месеца съм "горд" притежател на ел. китарка. Ще поустна снимка за желаещите да визуализират нещата : http://img.photobucket.com/albums/v397/liubo23/equipment.jpg Цена на китарата : 260 лв Цена на кубето : 100 лева Китарата я взех втора ръка, както и кубето.. като цяло за китарата не успях да намеря в нета някакво описание на подобен модел, което ме навежда на мисълта, че грифа може би е сменян - това "Apollo" иначе на главата на грифа стои добре като цяло в стил Айбънец китарката, мн съм доволен от нея. Малко думи и за кубето - за цената си според мен нямаше еквавилент, че и запазено си беше, без никакви проблеми. Пък и Маршал-стайл В нета четох точно за този модел (G10 MK II) доста добри отзиви като издържливост, звук и качество. Малко странен ще ми е въпросът - какво може да се прави с тая апаратурка ? Или просто си дайте мнението за нея Също ми е интересно какво може да се подобри по тея неща, ако може ест.. говоря за адаптери, някакви настройки и т.н. Свиря с нея рок, метъл - абе общо взето се опитвам де Взех няколко урока навремето с акустиците иии като цяло се "гмурнах" в ел-ката без някаква помощ.. що годе правя нещо :> Абе дайте там няколко мнения, ако може :green: Ще съм ви благодарен Цитирай
shadow Отговорено Декември 3, 2006 Отговорено Декември 3, 2006 С това кубе можеш да си свириш в къщи само, не става за нещо повече, евентуално с микрофон в репетиционна може да се ползва. Китарката не е зле, функционална е и ако се пипне тук-там(адаптери ,електроника)може да прозвучи доста добре. Като се има в предвид че свериш от 8 месеца на ел.китара този гиър ти е напълно достатъчен да свириш и да напредваш. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 3, 2006 Отговорено Декември 3, 2006 И аз смятам така.Свири за сега така като са ти удобни! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 3, 2006 Отговорено Декември 3, 2006 (Редактирано) Виж сега, техниката, която си си купил става идеално за целите ти в момента - именно за да се учиш да свириш. Пипал съм такава китара, марката си е такава, грифа не е сменян. Такова ампче също съм чувал. Както китарата, така и ампчето са добри за учебни цели, но след години, ако си изпълнят работата(то ест, ако се научиш да свириш добре) ще е по-добре да ги продадеш(или подариш) на някой друг начинаещ. Тялото на китарата не е направено от особено добре звучащ материал, и колкото и адаптери да и сменяш, китарата винаги ще си звучи леко убито(поне на мен така ми звучат тези китари) , но това за момента не трябва да те притеснява, понеже доколкото разбирам, се учиш да свириш. Ампчето също не е нищо особено, но свири, което в случая е важното. Моя съвет е - свири на апаратурата, и когато започнеш да свириш по-добре, и започнеш да чуваш разликата между тази китара, и по-добрите китари, както и разликата в звука на ампчето, и хубавите усилватели - просто си вземи друга апаратура. Аз започнах да свиря на една, макар и добре звучаща, доста очукана и разпадаща се кремона, така, че, както виждаш за момента тази китарка ти върши идеална работа. Редактирано Декември 3, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Foreigner Отговорено Декември 4, 2006 Автор Отговорено Декември 4, 2006 (Редактирано) благодаря за отзивите то наистина като се замисля сега, още се уча.. В групата в момента свиря ритъм, но с тенденция за соло.. тая китара за кой от двата поста е "по-подходяща", ориентировъчно да попитам Може би е задаван тоя въпрос в друга тема, но да попитам все пак - колко месеца на "обучение" според вас трябват, за да може да се каже наистина, че си китарист :} защото 8 месеца например звучат доста, амаа аз лично не се чувствам мн навътре в материала, още се затруднявам да свиря по-засуканите сола, и имам чувството че ми куца малко постановката, стръмминга и т.н. Даже обмислях дали да не взема още няколко урока, вече за ел. китара.. Ако знаете линкове от полезни теми тук за такива типове като мен , ще ви бъда благодарен да споделите Наздраве П.С. Ще си позволя да се обърна към Евтим : ще дадеш ли линк към точно този модел китара, ако знаеш ? Или към ампа (въпреки че бях чел от един сайт за него)..то като цяло е хубаво човек да знае на какво свири то и аз не питах мн за историята на вещите, като ги взех и все пак се бях консултирал с учителя, който одобри покупката. Мерси за съветите Редактирано Декември 4, 2006 от Foreigner Цитирай
olygofren Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 ^ За ампа: тук. Той отдавна е продаден, но има инфо. За китарката: доколкото знам, тия Apollo са едни такива потайни, не можеш да намериш нищо в нета за тях. Не са нещо особено, но поне са добре изработени, евтини, не особено претенциозни китари. Имахме в бандата такава китара, не тоя модел, а един друг, който пунтираше BC Rich. Беше доста добра. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 Човече, за времето при всеки е индивидуално.......каво искаш да ти кажат хората - "свири 7 месеца и ще си се научил!?????" няма такова нещо!!!!!!!Обръщай по-голямо внимание на свиренето а не на прогнози, мисли кога ще се научиш и т.н. и тогава ще се научиш.Както казват ключа е в теб!Аз лично свиря от 8-9 години на китара и знам че никога няма да се науча и винаги ще има още какво да уча на този инструмент.Практика му е майката!СВИРИ!!!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 (Редактирано) По принцип един добър професионалист в дадена област става такъв на базата на дългогодишният си целодневен опит в определена сфера. Недей да си въобразяваш, че ще станеш страхотен китарист със свирене когато си на кеф, и подрънкване с групата - най-вероятно няма. Аз свиря около 2-3часа на ден от около 5 години, и не мога да кажа, че наистина съм добър китарист. За да си добър, трябва да имаш добра техника на свирене, добро тоноизвличане, украшения, и добри познания по музикална теория, както и приложението и върху грифа на китарата. Освен това, добрите музиканти(с които поне аз ъм имал контакт) имат и репертоар от стотици, понякога и хилядипесни в най-различни музикални стилове, които нали се сещаш с колко труд се научават. В общи линии погледни нещата така - има хора, които свирят по един час на ден, има и хора, които свирят по цел ден. Кои е по-вероятно да станат по добри??? Като ти гледам годините, можеш да си позволиш да свириш поне по 5 часа на ден. Но не свири едни и същи неща, а свири упражнения за разсвирване, техника, измисляй си упражнения са всичко, което виждаш, че ти куца. Старай се да правиш всичко така, че да използваш най-късите и слаби възможни движения, така, че да можеш да постигнеш максимална скорост без умора(но без да убиваш динамиката на свирене, когато се изисква да се постигне някаква емоция с по-рязко и грубо свирене на моменти, подръпвай по-силничко от време на време струните). Започвай бавно, после забързвай. Ако свириш нещо погрешно или зле 300 пъти, не можеш да очакваш, че на 301-вия път ще прозвучи страхотно. Не свири само с дисторшън, опитай се да изкарваш звук от китарата и с много малко драйв, или на чисто. Не зацикляй на дадено упражнение, просто го прави, след това направи друго, след това почини няколко минути, след това пак прави упражнения, и след час - два, изсвири 1-2 парчета, след това пак упражнявай - научи поне основите не хармонията, научикак звучат интервалите и акордите.... дълго е за обяснение. За китарата - нямам никаква идея за линк, просто съм свирил на такава. Редактирано Декември 4, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Foreigner Отговорено Декември 7, 2006 Автор Отговорено Декември 7, 2006 да, благодаря и за тези съвети, прав си, само дето наистина не отделям мн време, иначе като ми се отвори малко "прозорец",имам поне час свирене нон-стоп... някой ще може ли да ми прати ГП-файлове за упражнение ? или нещо подобно - liubo_ldy@abv.bg Благодаря предварително Цитирай
Carpe_diem Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Намери си отнякъде някакви видео уроци - за пример ще ти дам на John Petrucci - Rock Discipline. Много са яки, защото показва от супер елементарни упражнения много бавно, до много бързи и технични - много бързо. Иначе ако не те кефи да учиш много как се свири - вземи си некакви камиончета или процесор, с които китарата ти да звучи хубаво и мажи яко солата после - важното е тебе да те кефи. А ако искаш да се научиш да свириш - първо преди "тренировка" почваш: масажи, разтягания на крака, ръце; гамички - супер бавно и постепенно с метроном по-бързо, после по-сложни упражнения и... накрая - получаваш телефонно обаждане за покана да свириш в следващото турне на G3 Цитирай
Recommended Posts