Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 1 month later...
Отговорено

Тези дни ми се отдаде възможност да посвиря на Корг ПА 600. За възможностите му няма какво да говорим , но като го сравних с моя ПА1Х и останах крайно разочарован от него.Абсолютно нискокачествено китайско дърво! Уж разполага с 20 ватов вграден усилвател а се оказва ,че дори усилен до край едва се чува а за саунда му нямам думи просто дрънчи като тенекиен.И клавиатурата му една тегава. Радвам се че си купи ПА1Х уникална свирка  е.

Отговорено

Нищо-вярно няма в това,което си написал колега.

Кой знай на каква амортизирана и раздрънкана свирка си попаднал :)

Клавишите са доста меки и подвижни , бих казал и от на PA800.

И усилвателя е 2X15W , а не 2X20W , което е напълно-достатъчно и качественно за вграден звук, макар че никой аранжор не може да му се определя звученето на базата на вградените високоговорители и усилвател.

Щом те кефи да вървиш назад, а не напред към новите неща...

Значи си направил правилният избор за себе си.

Ако се не-лъжа когато трябваше да направиш избор, беше ограничен от към бюджета си, но това не означава че за 1200лв. клавир е по-понай от чисто-нов за 2400лв.

Но така е , както с приказката за лисицата и гророздето :)

Отговорено

Какво става тук,пак се почва?Клавира не е само вграденото аудио ими много по значими и важни неща които трябва да гледа човек.Аз особенно  ценя рама в един аранжор,синтеза,ефектите,осцилаторите по възможност повечко,Барабаните и да има място за много звуци и всичко останало или с други думи памет.То съвременните клавири са си компютри и целим паметта,рама,процесора и диска...... 

Съгласен съм с едно Губерков,---има па 600 и па 600.Всичко е в начина на поддръжка на кошницата.Виждал съм клавир па 800 в ужасно състояние-ръжда, липсващи елементи и изхабен от всякъде.Не може да съдим само по модела на даден клавир или комп какво е и колко струва.По-важно е да се види и пипне но си има здрави машини които си карат  доста годинки. :yes:

Поздрави  :thumbs_up:  :music:

• 2 weeks later...
Отговорено

Някои хора не говорят от опит а от злоба.Щом моя клавир е еди койси модел значи е най-здравия.Много е удобно да мислим ,че сме нещо повече от другите но дали е така?Тука няма "този или онзи", ние сме номер едно и много важно мнението на другия.Голяма работа една йоника.Всеки си има акъл и мнение но мисля всеки има право да изрази мнение по един културен и съобразен с другите начин.Ейй тоя пак ни занимава нас,че защо бе колега да те занимавам тебе?Знаем ли се ,познаваме ли се?Форума да не е само за тебе и твоите приятели със вашия китаец па 600.Има милион модели клавири,пияна и свирки за  клавиристи и всеки може да пише тук и да изрази мнение по музикални въпроси.Но начинът по който пишем своите постове,отношението ни към другия говори достатъчно за човека който пише и публикува.

Като пишеш нещо публично,помисли и прочети какво пишеш да не изглеждаш смешен.Веднага вмъквате лични нападки понеже  не се споделя вашето мнение идругия  има  характер.Всеки си живее живота както му харесва на него,нали?

Отговорено

Е като е с па 3 да не е яхнал дядо господ бе колега?"Тоя" да не е една класа под нас,че говори с тези  грозни местоимения?"Тоя","оня" знае всичко и познава всеки.Защо излагациите идат от хора  без покритие?Защо един културен,доволен от живото колега не се  надува и прави на нещо повече от другия?Защо говорим и спорим за дребнави свирки и ионички и си правим на професори -тоя имал тва оня онова?Винаги съм писал" важна е ръката не  инструмента".

Ще дойде един и ще ни скрие шаибата на всички с един акордеин,вие продължаваите да се хвалите със вашите  па трошляци които след 2-3 години ще са  нищо значимо освен като антики,даже и това няма да бъдат!!! :yes: