Fenix Публикувано Февруари 17, 2005 Share Публикувано Февруари 17, 2005 Абе от темата за ЕМГ-то на АХЕ, всъщност се запитах. Каква аджеба е разликата между пикъпите на нек и бридж. В смисъл, ясно че идва от това че са на различни места, ма се замислих що някой пикъп е специално за нек друг пък специално за бридж. В смисъл к'во, единия бууства средни и високи (примерно) ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 Брао. Много добра тема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DaftFunk Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 Според мен си прав.... Има различия в честотите които бууст-ва адаптера към нек-а и този към бридж-а. Забелязал съм че адаптера с ниски честоти и плътен тон е към бридж-а а тази с повече среди и високи към нек-а Според мен това е общ принцип. Тоест Аз поне като свиря легато или квото и да е соло предпочитам бленда на бридж- пикъп-а а за ритъм съответно пикъп-а към нек-а. Просто бридж пикъпа ми дава по плътен и мек тон. При баса принципа е същия .... по плътен тон с повече баси изкарваш като дърпаш близо до струнника ... а за повече атака .. преместваш ръката близо до нек-а тоест си подпираш палеца на пикъп-а към нек-а за бас постановка на дясна ръка като говорим. Предполагам че и то чисто физична гледна точка .... колкото по близо до струнника е разположен адаптера / колкото по в края на мензурата / звука се изменя към по-ниски честоти. И все пак зависи отконкретната бленда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shagrath Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 ами всяка струна при удар вибрира ... само че вибрацията е с различна аплитуда като в средата е с най-голяма , по краищата най-малка ... следователно на различно място на струната трябва и различен пикъп за да се "уловят" въпросните трептения и да се преобразуват в ел. сигнал ... това е най-най-образно казано с възможно най-прости думи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 Също neck адаптера е желателно да бъде с по-малко изходна мощност, оти струната над него вибрира повече, което поражда и по-силен сигнал, така че повече mV от bridge версията не му трябват. Толкоз от мен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
assoass Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 При баса принципа е същия .... по плътен тон с повече баси изкарваш като дърпаш близо до струнника Не мисля, че си прав! Колкото по към струнника свириш, толкоз повече изпъкват средите за сметка на баса! Или аз нещо съм в грешка... :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DaftFunk Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 (Редактирано) Добре де обратно е Хахахахахахахахахах къв съм идиот Извинявам се за грешката...Обърнах посоките Редактирано Февруари 17, 2005 от DaftFunk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 (Редактирано) Колкото по към струнника свириш, толкоз повече изпъкват средите за сметка на баса! Или аз нещо съм в грешка... :think: Баш така си е Shagrath и bigjav също са прави, bridge адаптеря често е 'overwound' в сравнение с neck-а, понеже амплитудата е по-малка там, и това трябва да се компенсира за да се доближава силата на 2-та. Често обаче се използват еднакви адаптери. Някои предназначени за neck адаптери ще звучат много 'тънко' в bridge,а в обратния случай, зукът може да е малко "muddy" Но възприемането на звука е нещо много субективно, на някои хора един адаптер им звучи по-добре в neck, на други-в bridge. затова и пише 'recommended for neck/bridge position' Редактирано Февруари 17, 2005 от pacman Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DaftFunk Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 Баш така си е Shagrath и bigjav също са прави, bridge адаптеря често е 'overwound' в сравнение с neck-а, понеже амплитудата е по-малка там, и това трябва да се компенсира за да се доближава силата на 2-та. Често обаче се използват еднакви адаптери. Някои предназначени за neck адаптери ще звучат много 'тънко' в bridge,а в обратния случай, зукът може да е малко "muddy" Но възприемането на звука е нещо много субективно, на някои хора един адаптер им звучи по-добре в neck, на други-в bridge. затова и пише 'recommended for neck/bridge position' Мдаааа! Ей имам 3D Pacmania искаш ли я ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 Мдаааа!Ей имам 3D Pacmania искаш ли я ? Ми то аз СЪМ в нея един вид, ако ма разбираш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
James Hetfield Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 (Редактирано) Аз мисля че звукът зависи само от позицията на адаптерите (говорим за един и същ вид адаптери) П.С. А мене си ми е лесно. Имам 3 превключвателя "on/off" за всеки един адаптер (двоен при моста, единичен по средата, който учудващо е по-мощен от този при моста, и пак двоен при грифа) и това позволява да работят и 3те едновременно, както и китарата да бъде изключена. Редактирано Февруари 17, 2005 от James Hetfield Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 Но има адаптери като EMG 81 дето се цвъкат и на бридж и на нек Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 17, 2005 Но има адаптери като EMG 81 дето се цвъкат и на бридж и на нек А освен това има и такива дето са създадени специално за един къде си Като на моята китара. Общо взето са еднакви двата, ма единия по характеристики се води 103N a drugiq 103B (май това беше числото ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Share Отговорено Февруари 17, 2005 Да де мен тва ми е странно - хем трябва да са различни за различните позиции, хем пък някои адаптери стават и за двете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Февруари 18, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 18, 2005 (Редактирано) Да де мен тва ми е странно - хем трябва да са различни за различните позиции, хем пък някои адаптери стават и за двете Да бе, ама явно всвички дето разбират, не влизат в раздел "китара" no offence към сички дето са писали тука Редактирано Февруари 18, 2005 от Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts