Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Rgx A2


stratocaster

Recommended Posts

наскоро пипнах ей ТАЗИ хубавица, останах с много добро впечатление. мек и дълбок тон, страшно удобна, невероятен инструмент......и цената е що годе приемлива. мисля 950 кинта беше или 930...не помня

 

става дума за коренно различна китара - тялото е от няколко парчета. в сърцевианта си то има някакво много леко, почти кухо дърво. ънплъгед звучи като акустична китара почти. целта на тази конструкция е да се предават повече вибрации към адаптерите, повече хармоници.....не знам не съм инжинер :blink:

страшно лека е - като перо

 

определено не е китара за метъл

 

кой друг има впечатления, щото май ще я пазарувам. протеснява ме единствено, че е нова разработка и конструкция и никой не е имал такава 2 или 3 години за да каже дали няма да се получат някакви инфекции... :dance:

принципно съм консерва, трудно приемам иновации. да видим другите консерви какво ще кажат, моля, който не я е изпробвал лично да не прибързва с мнения :)

 

аа ето и едно видео:

 

ВИДЕО

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път виждам такава, но ми звучи наистина добре на видеото, ако наистина струва под 1000 - взимай:dance:.

 

Хаха - конструкцията тип "Сандвич" прилича на електрическите кремонки, които също звучат учудващо яко за по-леки неща, след сериозно стягане:blink:.

 

ПС: на клипчето китарата ми звучи идеално вярна, ако и серийните модели са толкова верни си струва човек да си вземе такава дори само поради тази причина.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наистина, супер китара. разцъках я през един лампов фендер и .....нямах думи. много винтидж тон и много дефиниция. и е с алнико сапунерки

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме, пак се...изтакова на метеното. Не че се заяждам нещо, ама това твойто си е вече фанатизъм :) Как пък успя така да ти звучи идеално вярна китарата, след като въпросният господин Денис ( :D ) така и не остави един достатъчно дълъг и ясен (без бендове, вибрато и т.н.) тон/акорд, че да ти звучи идеално вярна. Баси :D Или сигурно не правиш разлика между добре настроена китара и вярна китара?! Аз лично мога да ти гарантирам, че имам 2 китари, които са идеално вярни :D Мисля че тунерите са по-верни от твойте уши, чули нещо от .wmv филмче... Още по-малко, че дори и да има около 5-6 cents отклонение, едва ли би забелязал каквото и да било, още по-малко с overdrive... Сори за офтопика, ама не се сдържах :D

 

Иначе китарата изглежда много добре, а и наистина си личи че е много лека по това как се размята из ръцете на китариста. А тонът (вярно че минава през сумати техника, но все пак) също не е за изпускане.

И аз, въпреки че също си падам консерва, бих си купил такава китара. Приятно изглежда - особено с този изчистен дизайн и шаренийките по потенциометрите - а и добре обади.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не мисля, че съм се изтаковал на друго място освен в кнефа :):D.

 

Правил съм демонстрации пред приятели на чисто новите им китари, как на определени акорди има тонове, които бягат с по няколко цента, и в общи линии развалят звуковате "картина" на акорда(доста видимо при смяна на акорди с барета, редуване на баре мажор или минор със басов тон на 6-та струна, със баре акорд от по-"високите" форми, с басов тон на 5-та струна), и то при идеално настроени китари с много добре настроени интонации. Както съм писал в други теми, вярното звучене на една китара може да отиде на кино само от смяната на един нът, с привидно същия, или смяна на струни с друга дебелина, или друг тип. В общи линии, ако приемем, че китарата е много верна със струни 9-ки, тя със сигурност няма да е така вярна с 10-ки и обратно. Тук играят роля много фактори като опън на струните, височина на струните от нът-а, "мензура" на струната, повдигане на тона от натиска на пръста(което повдигане е най-голямо при ниските позиции,и отслабва с качването на горе по грифа, както личи и от по-малкото напрежение , с което се натискат струните на последните позиции, в сравнение с първите, макар и струните при високите позиции да са по-нависоко, отколкото при нът-а). НЕ на последно място, значение има и индивидуалния натиск на китариста(тук малко предимство като че ли имат китарите с по-ниски прагчета).

 

В интерес на истината, леките отклонения в местата на позициите, които се срещат при някои китари не влияят толкова много на верността на инструмента, колкото недобрия сетъп, за който загатвам горе.

 

Китарите, които звучат наистина приятно за ухото винаги, без да фалшивят или да "оцветяват" неприятно някои акорди с леко фалшиви 1-2 тона, или със собствения си резонанс са рядкост, особено при по-евтините инструменти, да не казвам, и при малко по-скъпите.

 

Колкото до 5-6 цента отклонение - в музикалния контекст, 5-6 цента не са чак толкова малко отклонение, колкото мислиш, и често са явно чуваеми, особено когато образуват по-"неперфектни" интервали със другите струни. Нека приемем 2 цента за максиналното отклонение, минаващо за много малко:D.

 

Може би имаш право за фанатизма, но за мен най-важното в една китара е да е наистина доста вярна, иначе, според мен, отива смисъла от цялата врътня, със сменяне на адаптери с маркови, тутинг, и т.н. Става така, все едно да слагаш 5000 кубика двигател на трабантче, или да си купиш пиано, на което, колкото и акордьори да викаш, все до-тата да са 5 цента по-високи(свирил съм на пиано, и уверявам те, когато някои тонове бягат с по около 2-3 цента, общата звукова картина няма НИЩО общо с току-що акордирано пиано):D.

 

Според мен, най-големия кеф от свиренето на нещо(особено някаква акордова прогресия от разложени акорди) идва от приятното съзвучие между отделните тонове, и типичното, леко и приятно "биене", което се чува, когато се изсвирят повече тонове. Разбери - дори 2-3% отклонение дават ясно чуваем ефект върху тези неща. Когато китарата свири в необичайна тоналност, е практика при добрите музикнти да правят леки отклонения около 1-2% в настройването на някои струни, така, че да запазят приятната звукова картина в съответната тоналност. Надявам се, че сега разбираш по-добре за какво говоря, и защо според мен това е толкова важно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.