Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте! :)

Свиря с Ibanez GRG 170 DX, която повечето от вас знаят какво представлява. Свиря ПРЕДИМНО траш, но не се ограничавам само с това. Пиша и авторски неща (за лично удоволствие), които са тежички, но не мога да определя, към какъв стил точно принадлежат :)

Реших да я сменя с нещо друго, по-читаво, макар и не от високите класове, тъй като не мога да си позволя такива разходи (ограничил съм се до 500 лева)
Та... Колебая се между Cort EVL K4 и http://bazar.muzikant.org/esp-mh100qm-%D0%90%D0%9A%D0%A2%D0%98%D0%92%D0%9D%D0%98-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-df8185-floyd-rose-special24-frets,201984.html

На въпросния корт изглеждах всичките възможни клипове в youtube и ми хареса как звучи, както и наличието на EMG HZ адаптери, които се напасват добре с нуждите ми. От друга страна, чета тук-таме и негативни мнения за същата китара на фона на позитивни такива.

Видях офертата за другата китара, посочена в линка и ми направиха впечатление адаптерите. Някой може ли да даде по-обективно мнение за въпросните Dragonfire 81/85 и доколко те наподобяват "истинските" EMG?

Поздрави!

Редактирано от Bummer
Отговорено

От клипа по долу  Dragonfire 81/85 за мен лично ми звучат доста мьтни и замазани спрямо EMG- тата . 

Вьв времето назад сьм имал и двете китари , но LTD-то си беше сьс стоковите адаптери .

Аз бих избегнал и двете китари , особенно ако бюджетят ми е 500 лв.

Отговорено

Да. Чух и други сравнения, но ми се искаше да чуя директно мнение на човек, който ги е пробвал в ръцете си (Dragonfire адаптерите). А мнението ти за корта?

Отговорено

Единствено не разбрах , как сменяш китара Ibanez с пазарна цена 443лв за нещо по-читаво до 500лв? :) 
Все си мисля ,че единственото логично и изобщо клонящо към това да е смислено действие за такива пари е да си купиш едни "истински" хубави EMG-та - да ги изпашиш на китарата и чубастриш на воля. 

Поздрави 

Евгени 

Отговорено

Да, и това е вариант. А колко, ориентировъчно, ще струва смяната на стоковите адаптери с тези, например: http://www.thomann.de/gb/emg_zakk_wylde_pro.htm

И кой би могъл да го свърши качествено?
Поздрави :)

Отговорено (Редактирано)
...наличието на EMG HZ адаптери, които се напасват добре с нуждите ми.

EMG HZ са пасивни (и според доста хора не са "истински" EMG заради това :blush: ), докато 81/85 са активни адаптери, тоест освен марката нямат много общо (да не кажа нищо)... :secret:

Редактирано от therealbadmadafaka
Отговорено

Да кажа мнението си за КОРТА - флойда на практика е неизполваем , бях го застопорил от вьтре с една девет волтова батерия за да е статичен и да не ми прави мизерии , струните така и неможах да ги сваля каквото и да правех толкова ниско че да ми е удобно за свирене , като звук - звучеше ми прекалено равно и меко като за китара от която се очаква да е направена за резачки . От конкретното LTD имам далеч по-приятни спомени . 

Според мен закупуването на нови EMG-та и монтирането им в конкретният ИБАНЕЗ не е оправдано , понеже с доставката и монтажа от специалист цената ще надмине 400 лв. 

Ако искаш да надскочиш малко класа китара която имаш в момента погледни тези обяви , не познавам хората и не им правя реклама на конкретните обяви , вярно че са малко над бюджета ти но можеш да поговориш с хората и да постигните някакво споразумение 

http://bad_link/ad/promotsiya-ibanez-rg-320-dx-ID599t0.html#472ade2e85

http://bad_link/ad/kitara-epiphone-prophecy-futura-custom-ex-ID5aesc.html

Отговорено

ЛТД са бомба китари.Ама истинските бомби почват от серииите 400+ нагоре.<400 и те са бомби ама по-скоро бомбички.Разликата е предимно, че по-ниските от 400 ги правят предимно в Китай, а по-високите в Корея и Индонезия.+ това 400 и нагоре започват да имат признаци на качествена електроника и чаркове.

От тоя Ибанец да скачаш на тия двете които си показал е ... неоправдано.
WARNING: ADVICE -> Или продай Ибанеца и сложи тия 500 кинта отгоре и вземи нещо което ще ти се яви ъпгрейд(аз примерно от ауди а4 2004 не бих си купил следваща кола ауди а4 2005) или верно му сложи едни ЗАКК И ЕМ ДЖИ-та.

btw изключително лесно се слагат, вътре в комплекта имат листче с упътване и всякакви схеми.Няма нищо за запояване, единствената трудност е ако трябва да се дълбае дупка за батерията, ама предполагам ще се събере при потенциометрите отзаде.ОСВЕН ако не направиш врътка да ги пуснеш през 18 волта(2 батерии).

• 2 weeks later...