misho953 Публикувано Август 14, 2015 Публикувано Август 14, 2015 Здравейте, имам акустична китара Walden G570CE и забелязвам, че екшъна на струните е доста и вече започва да ми пречи. Та въпросът ми е как да намаля екшъна? Не искам да експериментирам с truss rod-а, мислил съм да мина saddle-а със шкурка, но не съм сигурен. Благодаря предварително! Цитирай
L.K. Отговорено Август 14, 2015 Отговорено Август 14, 2015 Ако не мислиш ти да експериментираш иди на майстор да ти настрои тръс рода. Цитирай
Heartman Отговорено Август 14, 2015 Отговорено Август 14, 2015 При някои китари не става само от тръс рода и си е нужно да се пипне и бриджа, обаче е най-добре при лютиер,че да не се прецака нещо. Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Август 15, 2015 Отговорено Август 15, 2015 (Редактирано) Както вече са казали хората, тръс рода е първото с което се започва сетъпа. Ако не стане само с него се пили бриджа, а на доста китари се налага да се пили и нъта (в такава последователност). Тръс рода и бриджа не са голяма философия ако се работи внимателно, но ако се налага сваляне на нът, става по-сложно и може да се прецака това-онова, ако нямаш опит. Все пак ако не се чувстваш сигурен, носи на лютиер и му обясни какво искаш - рода и бриджа са работа за 15-20 минути така, че няма да се налага да оставяш китарата дори. Имай предвид само, че ако сравняваш екшъна с този на някоя електрическа китара, много вероятно е да не успееш да го докараш такъв. Редактирано Август 15, 2015 от therealbadmadafaka Цитирай
Recommended Posts