bigjav Публикувано Февруари 16, 2005 Share Публикувано Февруари 16, 2005 Аз ползвам този в процесора ми (Digitech), и като цяло го слагам на съвсем ниски настройки: Slow, Ratio до 2:1, Treshold към 60-70 (при стойности 0-99), Gain 0 и единствено когато съм на т.нар. Clean канал или чиста китара. Така го ползвам 6тото така е об6топрието, ама не знам много подробностти за употребата на този ефект, та затова започнах тази тема. Дай да видим по-дебелите глави кво че кажат?! Аре, екшън! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Февруари 16, 2005 Share Отговорено Февруари 16, 2005 (Редактирано) Еее, пич, не си прав за бавната атака! Губиш предния фронт така, и хубавия естествен звук от удрянето на струната се заглушава! Бавна атака единствено виждам смисъл да се вкарва, ако има някакъв брутален transient пик, дето да клипва (а и него обикновено можеш да го оправиш по по-малко брутален начин). Ама в нормална ситуация - не. Е, разбира се, винаги ги има моментите, в които компресора е за ефект, а не за подчертаване на сигнала - тогава е друго Иначе си прав за ratio-to от 2:1 - на живо нема нужда да мачкаш китарата И прага е добър - аз към 80 го слагам, ама щото свирим се едни брутални неща Освен тва не си прав да не го слагаш на 'кривия' канал - компресора уплътнява мнооооого сигнала, дава повече състейн и т.н. - бе важен си е като бирата и бъздуха за секи жив метъл Поекспериментирай, и ще се убедиш! Редактирано Февруари 16, 2005 от Glacierise Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Февруари 16, 2005 Share Отговорено Февруари 16, 2005 копресора най вече за соло пасажи при чиста китара и за удължаване на тона при жица - мислете нещо то рода на Гери Мур и Сантана - дава по дълъг състейн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 17, 2005 Благодаря за мнението би, интересни постове! Но се породиха некои съображения Glacierise, що съм останал с впечталението, че заглушаването става точно при Fast атака?! Терминът Slow означава, че компресора реагира бавно на надупен сигнал, т.е. загрява по-бавно от обикновеното, а Fast ти компресира/запушва сигнала аламинутно. Аз поне така си мислим А, иначе, за употребата на копресор в драйв канала или въобще при дистър звук ..... е те тука е цялата тема май. Тонове мастило се е изписало, че компресор за дистър ритъм не е правилно, тъй като дистъра сам по себе си компресира, и за соло също не, тъй като ти улеснява свиренето и си мислиш, че си летящия холандец до момента, в който някои не ти цъкне копченцето OFF на компресора и почва смях в залата. А, па за Сантана съм чувал че безкрайния му състейн е от ламповия усилвател и от начина, по който умее да контролира feedback ефекта, т.е. пак немаме копресор тука. А, ся де?!?!?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts