Jump to content
Българският форум за музиканти

Компресор

bigjav

Recommended Posts

Аз ползвам този в процесора ми (Digitech), и като цяло го слагам на съвсем ниски настройки: Slow, Ratio до 2:1, Treshold към 60-70 (при стойности 0-99), Gain 0 и единствено когато съм на т.нар. Clean канал или чиста китара.

Така го ползвам 6тото така е об6топрието, ама не знам много подробностти за употребата на този ефект, та затова започнах тази тема. Дай да видим по-дебелите глави кво че кажат?! :mellow:

Аре, екшън!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее, пич, не си прав за бавната атака! Губиш предния фронт така, и хубавия естествен звук от удрянето на струната се заглушава!

Бавна атака единствено виждам смисъл да се вкарва, ако има някакъв брутален transient пик, дето да клипва (а и него обикновено можеш да го оправиш по по-малко брутален начин). Ама в нормална ситуация - не. Е, разбира се, винаги ги има моментите, в които компресора е за ефект, а не за подчертаване на сигнала - тогава е друго :mellow:

Иначе си прав за ratio-to от 2:1 - на живо нема нужда да мачкаш китарата :-( И прага е добър - аз към 80 го слагам, ама щото свирим се едни брутални неща ;)

Освен тва не си прав да не го слагаш на 'кривия' канал - компресора уплътнява мнооооого сигнала, дава повече състейн и т.н. - бе важен си е като бирата и бъздуха за секи жив метъл :(

Поекспериментирай, и ще се убедиш!

Редактирано от Glacierise
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

копресора най вече за соло пасажи при чиста китара

и за удължаване на тона при жица - мислете нещо то рода на Гери Мур и Сантана - дава по дълъг състейн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнението би, интересни постове! Но се породиха некои съображения :blink:

Glacierise, що съм останал с впечталението, че заглушаването става точно при Fast атака?! :headbang:

Терминът Slow означава, че компресора реагира бавно на надупен сигнал, т.е. загрява по-бавно от обикновеното, а Fast ти компресира/запушва сигнала аламинутно.

Аз поне така си мислим :blink:

А, иначе, за употребата на копресор в драйв канала или въобще при дистър звук ..... е те тука е цялата тема май.

Тонове мастило се е изписало, че компресор за дистър ритъм не е правилно, тъй като дистъра сам по себе си компресира, и за соло също не, тъй като ти улеснява свиренето и си мислиш, че си летящия холандец до момента, в който някои не ти цъкне копченцето OFF на компресора и почва смях в залата.

А, па за Сантана съм чувал че безкрайния му състейн е от ламповия усилвател и от начина, по който умее да контролира feedback ефекта, т.е. пак немаме копресор тука.

А, ся де?!?!?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове