Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Wah педали


Deezer

Recommended Posts

Здравейте, предварително се извинявам, ако не пускам темата на правилното място... От доста време не съм влизал в този форум и не съм много в час кое-къде :virtuoz:

Значи китаристчето на мойта група има следния проблем... Има Behringer V-amp2 и Wah педал Proel. Проблемът е, че май уато не се разбира нещо със Вампа и излиза голямо мазало звук. Уато е аналогово и аз си обяснявам проблема с неразбирателство между аналоговото уа и процесорния звук.

Въпросите:

1. Прав ли съм за несъвместимостта между двете неща?

2. Има ли начин да се накарат да работят заедно?

3. Момъкът си е харесал (в случай, че няма стане работата с Проела) Behringer Wah HBO1. Можете ли да ми кажете дали е хубав този уа педал и дали е съвместим с Вампа. В сайта на Берингер за това уа пише само, че е съвместимо с водещите продукти на фирмата, но ще е тъпо да не попитаме някой с опит и да си повторим грешката с Проела :D

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

каквото и аналогово да съм пробвал пред мулти ефект процесор за китара не е ставало добре, никога, ако има лууп, може би, иначе - НЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да кажа... по принцип ги връзваме китара -> Вамп -> УА -> кубе. Пробвахме уато да го вържем преди вампа ама така почти не се усещаше работата му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчително уа-то да е преди дистърите, така, че ако използвате В-ампа за кривоч, нека уа-то да е първо в чейна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Proel Wah нямя кой знае каква амплитуда, и ефекта от него се усеща най-добре с чиста китара.

 

Wah винаги трябва да стои преди дисторшъна, иначе мазалото се получава и с най-добрите модели, от типа на Dunlop CryBaby. Просто си промени чейна, и всичко ще бъде наред, и имай предвид това, което споменах за Proel - не очаквай от него нещо особено като звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пробвали ли сте го без вампа - в друг чейн с обикновени педалчета примерно? Намерете някой дистър- камионче и свържете - китара - уа - дистър- амп. Ако и така е кофти значи си е от уа уато...аз не съм ги пробвал, но моят процесор също е дигитален и няма такъв проблем. Ако намерите друг процесор пробвайте и с него след проела как ще обади.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм а вампа нямаше ли възможност за expression педал? Да си ползваш уа-то на вампа + въпросния педал (който трябва да си намериш де..)? :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Уа-то на В-ампа може да се използва чрез миди-педалиера с експрешън педал, примерно Behringer FCB 1010.

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wah винаги трябва да стои преди дисторшъна, иначе мазалото се получава и с най-добрите модели, от типа на Dunlop CryBaby.

Не съм съгласен :) Просто звукът се променя, в зависимост какво търсиш. Аз съм с Boss PW-10 и нямам ама абсолютно никакви проблеми дали да е преди или след дисторжъна (Boss Metal Zone). Има Wah педали с вграден дист (както и този моя на Boss), на които има опция дали distortion-а да е преди уа-модулацията, или не :) А иначе на Deezer мога да му дам да пробва и камионче дист и уа, не са е обадил, не съм му дал ;)

 

Жоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи преди момъка да си купи Вамп свиреше по следния начин: китара -> Distortion Marshal Jackhammer -> Wah -> кубе. Беше си супер. След като си купи Вампа и стана мазалото пак го пробвахме с дисторжъна, да не би да се е развалил - всичко си беше наред. Затова си мисля, че въпросния Проел не се разбира с процесори. За тоя уа педал определено не споря че е ужасно зле... най-малкото работния му ход е наопаки :) ОК разбра се, че Проела няма да го бъде... ама някой може ли да обади инфо за това Уа на Берингер НВО1? То ясно, че миди педалиерата за Вамп е най-добрия вариант ама момъка няма толкова пари.

 

ОФТОПИК: (всички дружно) ЖОРОООООООООООООООООООООО!!!

Редактирано от Deezer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом с маршалчето е звучало добре, що си е купил вамп и си е развалил звука <_< верно проела е зле, както казах (лично наблюдение) ама не е той виновен. или пробвайте преди процесора или не знам......

тука има една друга работа - изходния сигнал на вампа е различен - ако го е набримчил, сигнала който отива на входа на Уа-то е голям и може оттам да става мазалото

проби му е майката, ама аз ви съветвам пак да пробва с маршалчето, аз поне така бих избрал да свиря, отколкото с вамп

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами проблема е там, че иска да свири с процесор. Маршалчето го наследих аз, за да си бръмча с него на баса B) Мрън... никой нищо ли не знае за тва уа на Берингер <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

процесорите по принцип не са за предпочитане, особено в ценовия диапазон на тоя вамп

 

пита ли си китариста какво точно стои зад решението му да ползва процесор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vampa му го взехме заради ефектите :cheers: Корусче, ревърбче тез нещица. Общо взето хиляди пъти сме чували лекцията за предимствата на аналоговия звук, ама така и така не сме професионалисти - по-добре да не се правим на такива. Вампа ни урежда супер с ефектите му. Единствения проблем е с уато... Просто не знаем кое уа е съвместимо с процесор :cheers: И моя човек си хареса тва уа на Берингер НВО1 и най-вече цената му та решихме да питаме дали ще стане :) Тя мечтата му е да си вземе миди педалиерата ама нейсе, няма толкова пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.