Deezer Публикувано Ноември 29, 2006 Share Публикувано Ноември 29, 2006 Здравейте, предварително се извинявам, ако не пускам темата на правилното място... От доста време не съм влизал в този форум и не съм много в час кое-къде Значи китаристчето на мойта група има следния проблем... Има Behringer V-amp2 и Wah педал Proel. Проблемът е, че май уато не се разбира нещо със Вампа и излиза голямо мазало звук. Уато е аналогово и аз си обяснявам проблема с неразбирателство между аналоговото уа и процесорния звук. Въпросите: 1. Прав ли съм за несъвместимостта между двете неща? 2. Има ли начин да се накарат да работят заедно? 3. Момъкът си е харесал (в случай, че няма стане работата с Проела) Behringer Wah HBO1. Можете ли да ми кажете дали е хубав този уа педал и дали е съвместим с Вампа. В сайта на Берингер за това уа пише само, че е съвместимо с водещите продукти на фирмата, но ще е тъпо да не попитаме някой с опит и да си повторим грешката с Проела Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 каквото и аналогово да съм пробвал пред мулти ефект процесор за китара не е ставало добре, никога, ако има лууп, може би, иначе - НЕ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deezer Отговорено Ноември 29, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2006 Забравих да кажа... по принцип ги връзваме китара -> Вамп -> УА -> кубе. Пробвахме уато да го вържем преди вампа ама така почти не се усещаше работата му. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 Препоръчително уа-то да е преди дистърите, така, че ако използвате В-ампа за кривоч, нека уа-то да е първо в чейна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 Proel Wah нямя кой знае каква амплитуда, и ефекта от него се усеща най-добре с чиста китара. Wah винаги трябва да стои преди дисторшъна, иначе мазалото се получава и с най-добрите модели, от типа на Dunlop CryBaby. Просто си промени чейна, и всичко ще бъде наред, и имай предвид това, което споменах за Proel - не очаквай от него нещо особено като звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 А пробвали ли сте го без вампа - в друг чейн с обикновени педалчета примерно? Намерете някой дистър- камионче и свържете - китара - уа - дистър- амп. Ако и така е кофти значи си е от уа уато...аз не съм ги пробвал, но моят процесор също е дигитален и няма такъв проблем. Ако намерите друг процесор пробвайте и с него след проела как ще обади. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 Хм а вампа нямаше ли възможност за expression педал? Да си ползваш уа-то на вампа + въпросния педал (който трябва да си намериш де..)? :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 (Редактирано) ^Уа-то на В-ампа може да се използва чрез миди-педалиера с експрешън педал, примерно Behringer FCB 1010. Редактирано Ноември 30, 2006 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 Wah винаги трябва да стои преди дисторшъна, иначе мазалото се получава и с най-добрите модели, от типа на Dunlop CryBaby. Не съм съгласен Просто звукът се променя, в зависимост какво търсиш. Аз съм с Boss PW-10 и нямам ама абсолютно никакви проблеми дали да е преди или след дисторжъна (Boss Metal Zone). Има Wah педали с вграден дист (както и този моя на Boss), на които има опция дали distortion-а да е преди уа-модулацията, или не А иначе на Deezer мога да му дам да пробва и камионче дист и уа, не са е обадил, не съм му дал Жоро. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deezer Отговорено Ноември 29, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2006 (Редактирано) Значи преди момъка да си купи Вамп свиреше по следния начин: китара -> Distortion Marshal Jackhammer -> Wah -> кубе. Беше си супер. След като си купи Вампа и стана мазалото пак го пробвахме с дисторжъна, да не би да се е развалил - всичко си беше наред. Затова си мисля, че въпросния Проел не се разбира с процесори. За тоя уа педал определено не споря че е ужасно зле... най-малкото работния му ход е наопаки ОК разбра се, че Проела няма да го бъде... ама някой може ли да обади инфо за това Уа на Берингер НВО1? То ясно, че миди педалиерата за Вамп е най-добрия вариант ама момъка няма толкова пари. ОФТОПИК: (всички дружно) ЖОРОООООООООООООООООООООО!!! Редактирано Ноември 29, 2006 от Deezer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 щом с маршалчето е звучало добре, що си е купил вамп и си е развалил звука верно проела е зле, както казах (лично наблюдение) ама не е той виновен. или пробвайте преди процесора или не знам...... тука има една друга работа - изходния сигнал на вампа е различен - ако го е набримчил, сигнала който отива на входа на Уа-то е голям и може оттам да става мазалото проби му е майката, ама аз ви съветвам пак да пробва с маршалчето, аз поне така бих избрал да свиря, отколкото с вамп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deezer Отговорено Ноември 30, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 30, 2006 Ами проблема е там, че иска да свири с процесор. Маршалчето го наследих аз, за да си бръмча с него на баса Мрън... никой нищо ли не знае за тва уа на Берингер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Ноември 30, 2006 Share Отговорено Ноември 30, 2006 процесорите по принцип не са за предпочитане, особено в ценовия диапазон на тоя вамп пита ли си китариста какво точно стои зад решението му да ползва процесор? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deezer Отговорено Ноември 30, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 30, 2006 Vampa му го взехме заради ефектите Корусче, ревърбче тез нещица. Общо взето хиляди пъти сме чували лекцията за предимствата на аналоговия звук, ама така и така не сме професионалисти - по-добре да не се правим на такива. Вампа ни урежда супер с ефектите му. Единствения проблем е с уато... Просто не знаем кое уа е съвместимо с процесор И моя човек си хареса тва уа на Берингер НВО1 и най-вече цената му та решихме да питаме дали ще стане Тя мечтата му е да си вземе миди педалиерата ама нейсе, няма толкова пари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Ноември 30, 2006 Share Отговорено Ноември 30, 2006 УА-то на берингер е по-зле от това на Проел Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts